Afectiuni in care dafinul iti vine in ajutor

Afectiuni in care dafinul iti vine in ajutor

In cazul indigestiei sau al balonarii poti lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir si le fierbi in 200 ml de apa pana ramane doar un sfert din cantitate.

acum 89 luni (26 Jan 2017)

Frunzele de dafin contin antioxidanti, vitamine si acid folic, iar precum si calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu si zinc.

Raceli ori boli respiratorii

Frunzele de dafin sunt eficiente in lupta cu raceala si gripa. Daca suferi de probleme respiratorii, poti fierbe 500 ml de apa cu 2-3 frunze de dafin. Daca simptomele nu se amelioreaza, fierbi cateva frunze de dafin in 200 ml de apa pana cand ramane doar un sfert din cantitate. Strecori si bei o data sau de doua ori pe zi.

Probleme digestive

Majoritatea problemelor digestive, dar mai ales arsurile la stomac sau flatulenta pot fi ameliorate cu un ceai facut din frunze de dafin. In cazul indigestiei sau al balonarii poti lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir si le fierbi in 200 ml de apa pana ramane doar un sfert din cantitate.

Diabet zaharat

Frunzele de dafin ajuta la tratarea diabetului de tip 2, micsorand nivelul zaharului din sange, al colesterolului si al trigliceridelor. Pentru obtinerea rezultatului maxim, frunzele uscate trebuie pisate si consumate timp de 30 de zile (cam 1 frunza pisata pe zi).

Afla pe clicksanatate.ro cum te pot ajuta frunzele de dafin in reumatism sau boli de inima! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro