Afaceristul Remus Truica, audiat la DIICOT in dosarul creditelor cu acte false de la BRD

Afaceristul Remus Truica, audiat la DIICOT in dosarul creditelor cu acte false de la BRD

Rosca ar fi luat 3 milioane de euro, iar Sirbu, 4 milioane de dolari.Remus Truica, omul de legatura Mai exact, patronul Mediafax Group, Adrian Sirbu, este suspectat ca ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari. Adrian Sirbu se afla in arest la domiciliu de pe 3 februarie 2015, fiind acuzat de procurorii DIICOT de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

acum 76 luni (4 Jun 2015)

Dupa mai bine de doua ore de audieri, Remus Truica a parasit sediul DIICOT, fara a face declaratii in fata presei.

Pe 19 mai, procurorul sef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu a declarat ca omul de afaceri Remus Truica este initiatorul grupului infractional organizat care timp de doi ani ar fi accesat credite bancare in baza unor documente false, BRD fiind prejudiciat cu peste 43 de milioane de euro.

Aceasta a mai precizat ca banii imprumutati de la banca erau investiti in imobile de lux si ambarcatiuni de lux, si niciunul din credite nu a fost rambursat, toate fiind neperformante.

Mai mult, Hosu a aratat ca totul se desfasura extrem de repede, fiind situatii in care, in aceeasi zi, s-au achizitionat, s-au evaluat si s-au supraevaluat terenuri cu care s-au garantat creditele.

Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional, inselaciune, instigare la inselaciune, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

Tot sub contol judiciar va fi cercetat si Cristian Aparaschivei, soferul lui Remus Truica, find acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani.

De asemenea, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala pe numele lui Lucian Cojocaru pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

In acelasi dosar, au fost audiati si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, dar si omul de afaceri Adrian Sarbu. Rosca ar fi luat 3 milioane de euro, iar Sirbu, 4 milioane de dolari.Remus Truica, omul de legatura

Mai exact, patronul Mediafax Group, Adrian Sirbu, este suspectat ca ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari. Acesta ar fi girat pentru suma cu un contract de management incheiat cu un grup de presa international si nu ar fi platit ratele niciodata.

Fostul senator Sorin ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro