Afaceristul Florian Walter, patronul Romprest, a fost dat in urmarire internationala

Afaceristul Florian Walter, patronul Romprest, a fost dat in urmarire internationala

Florian Walter, cautat de DIICOT Florian Walter este suspectat ca a initiat si coordonat gruparea suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma. In fapt, serviciile realizate de aceste societati erau nereale deoarece proveneau din achizitii fictive de la firmele cu urmatoarele caracteristici: sedii sociale fara activitate declarate la cabinete de avocatura sau in apartamente de bloc, fara puncte de lucru, fara salariati", a explicat Hosu. Florian Walter este de negasit Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut 15 persoane in dosarul in care omul de afaceri Florian Walter, cautat in acest moment de autoritati, este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.

acum 62 luni (20 May 2015)

Walter a putut fi dat in urmarire dupa ce Tribunalul Bucuresti au emis, pe 15 mai, un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Surse judiciare declarau, pe 12 mai, ca Florian Walter nu s-ar mai afla in Romania si ar fi parasit tara la sfarsitul lunii aprilie, inainte ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sa declanseze ancheta in cazul sau.

Florian Walter, cautat de DIICOT

Florian Walter este suspectat ca a initiat si coordonat gruparea suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma. Omul de afaceri nu a fost gasit de anchetatori la perchezitiile facute miercuri la Romprest si la locuintele suspectilor, dar sunt indicii ca este in tara, potrivit anchetatorilor.

De asemenea, acesta a mai ca in acest caz s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 23 de persoane.

"Investigatiile desfasurate s-au efectuat cu privire la operatiuni nereale si circuite financiare fictive realizate in perioada 2012 - 2014 de catre reprezentantii a 30 de societati comerciale. In urma acestor investigatii, DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale fata de 23 de suspecti cu privire la infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul constatat in acest moment fiind de aproximativ 20 de milioane de euro", a spus Giorgiana Hosu.

Aceasta a explicat modul in care a actionat grupul condus de omul de afaceri Florian Walter. In fapt, serviciile realizate de aceste societati erau nereale deoarece proveneau din achizitii fictive de la firmele cu urmatoarele caracteristici: sedii sociale fara activitate declarate la cabinete de avocatura sau in apartamente de bloc, fara punc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro