Afaceristul care facea evaziune fiscala de zeci de milioane de euro, desi era anchetat de DIICOT. Schema societatilor-fantoma de tip "bidon" si "tampon"

Afaceristul care facea evaziune fiscala de zeci de milioane de euro, desi era anchetat de DIICOT. Schema societatilor-fantoma de tip

Dan Stefan Ciolca, om de afaceri controversat din Braila, si Neculai Pruna, patronul celei mai mare ferme de porci din judetul Galati, sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat si au prejudiciat statul cu 21 de milioane de euro. "A initiat, dezvoltat si pus la punct un angrenaj infractional ce a avut ca principal scop furnizarea de documente justificative pentru o serie de societati comerciale beneficiare ce atestau, in fals, achizitionarea de catre acestea de bunuri si servicii, care au avut ca principal efect afectarea exercitiului financiar prin diminuarea masei impozabile si implicit diminuarea taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat", se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT Galati.

acum 43 luni (4 Sep 2017)

Dan Stefan Ciolca, om de afaceri controversat din Braila, si Neculai Pruna, patronul celei mai mare ferme de porci din judetul Galati, sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat si au prejudiciat statul cu 21 de milioane de euro.

Curtea de Apel Galati considera ca omul de afaceri nu prezinta pericol social si l-a plasat pe 1 septembrie sub control judiciar, aceeasi masura preventiva fiind luata si fata de celelalte persoane puse sub inculpare in dosar.

Dan Stefan Ciolca a dat dovada de un tupeu iesit din comun, dupa ce procurorii DIICOT din Galati l-au trimis in judecata pentru ca a inregistrat in evidenta contabila 233 de facturi fiscale, care nu exprimau operatiuni comerciale reale, emise de catre firmele administrate de doi complici. "A initiat, dezvoltat si pus la punct un angrenaj infractional ce a avut ca principal scop furnizarea de documente justificative pentru o serie de societati comerciale beneficiare ce atestau, in fals, achizitionarea de catre acestea de bunuri si servicii, care au avut ca principal efect afectarea exercitiului financiar prin diminuarea masei impozabile si implicit diminuarea taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat", se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT Galati. Procurorii DIICOT Galati sustin ca, dupa ce organele de control fiscal i-au demontat, partial, activitatile ilicite derulate prin intermediul SC Serodcom SRL Braila, Dan Stefan Ciolca a regandit schema infractionala, ajungand ca in cursul anului 2011 sa organizeze un grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Sechestru pe autoturisme de lux, aur si valuta Controversatul om de afaceri din Braila a organizat un veritabil lant de societati comerciale de , de si de . Barbatul a decis practic sa isi continue afacerile ilegale, desi era anchetat de DIICOT Galati, schimband numele si sediul Serodcom SRL (de care se folosise la comit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro