Afaceri penale cu banii publici intre tatal primar si fiul patron. Ajuns deputat, capul rautatilor a scapat de puscarie

Afaceri penale cu banii publici intre tatal primar si fiul patron. Ajuns deputat, capul rautatilor a scapat de puscarie

Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului", potrivit Parchetului instantei supreme.

acum 52 luni (28 Mar 2016)

Completul de cinci judecatori ai Curtii Supreme au decis scaderea cuantumului pedepsei stabilite in cazul lui Grigore Craciunescu.

Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in octombrie 2013.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat noua acte juridice cu societati comerciale al caror reprezentant legal era fiul sau, "realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp".

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre cele noua acte juridice a vizat concesionarea fara licitatie a unui teren de 110 metri patrati, situat vizavi de Primaria Pascani, la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat cel stabilit intr-un proiect initial, pentru construirea unei parcari care deservea laboratorul de analize medicale ce apartinea familiei lui Craciunescu.

"De mentionat este si faptul ca unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin incredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primaria orasului Pascani si in imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului", potrivit Parchetului instantei supreme.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la un metru patrat pana la cinci metri patrati, in intravilanul orasului Pasca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro