Afaceri murdare cu Arsenie Boca. Cum prospera bisnitarii la Manastirea Prislop: "Unii se deghizeaza in calugari"

Afaceri murdare cu Arsenie Boca. Cum prospera bisnitarii la Manastirea Prislop:

Bisnitarii au luat in stapanire talciocul aflat la cateva sute de metri de manastirea unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca. Marturia unor calugarite Zilele trecute, monahia Isidora de la Schitul Adormirea Maicii Domnului Alun si maica Filoteia au relatat ca au avut de patimit de pe urma bisnitarilor care isi au propriile reguli in talciocul improvizat in vecinatatea asezamantului religios. "Am fost jefuite la Prislop de o tiganca de bunuri, nu personale, ci ale schitului, in valoare de 150 de lei. De el nu se ia nimeni de frica tiganilor, insa de noi, doua amarate de maici, se ia", a relatat maica Isidora.

acum 54 luni (18 May 2016)

Bisnitarii au luat in stapanire talciocul aflat la cateva sute de metri de manastirea unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca. Deseori au fost acuzati de ilegalitati, dar mai ales de faptul ca strica imaginea manastirii Prislop.

Reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei sustin ca au primit numeroase reclamatii de la oameni nemultumiti de situatia targului cu baraci improvizate, unele infiintate ilegal.

"Noi in nenumarate randuri am facut sesizari la autoritatile competente ca sa dispara de acolo acel talcioc dezorganizat, care nu are niciun fel de aspect. Din pacate tarabele nu se afla pe terenul nostru si noi nu avem parghii de a le ridica de acolo", a declarat, pentru adevarul.ro, preotul Gabriel Miricescu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Acesta sustine ca vin foarte multi pelerini la Manastirea Prislop si in momentul in care se apropie de ea sunt izbiti de imaginea dezolanta a talciocului.

Marturia unor calugarite

Zilele trecute, monahia Isidora de la Schitul Adormirea Maicii Domnului Alun si maica Filoteia au relatat ca au avut de patimit de pe urma bisnitarilor care isi au propriile reguli in talciocul improvizat in vecinatatea asezamantului religios. Una dintre calugarite a povestit ca anul trecut a fost jefuita de o femeie de etnie roma. Mai mult, cand a incercat sa isi recupereze bunurile, a fost agresata si filmata de complicele acestuia, un barbat care se deghizeaza in calugar, pentru a-i insela pe credinciosi.

Mai exact, in scenele scandalului filmat cu telefon mobil se aud cuvintele, "Bata-va, Dumnezeu, sa va bata, pentru ce ati facut", replicile date de calugarite unor femei, in timp ce maicutele scotocesc prin plasele unor femei, pe care le-ar fi prins la furat.

"Am fost jefuite la Prislop de o tiganca de bunuri, nu personale, ci ale schitului, in valoare de 150 de lei. Nou... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro