Afacerea "Microsoft", pe unii ii scapa, pe altii ii baga la apa

Afacerea

Acuzatiile aduse lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica Fostul tenismen Dinu Pescariu si Claudiu Florica au fost acuzati de dare de mita si cumpararea de influenta, dupa ce i-ar fi dat omului de afaceri Dorin Cocos noua milioane de euro, pentru a-si exercita influenta asupra fostului ministru Gabriel Sandu, dar si asupra Elenei Udrea si al lui Vasile Blaga, in scopul de a asigura firmelor sustinute de Florica adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009.Concret, in cursul anului 2008, in contextul finalizarii contractului dintre Guvernul Romaniei si Microsoft, Claudiu Florica ar fi apelat la Dinu Pescariu, despre care se stia ca avea o relatie buna cu Dorin Cocos pentru a-l sustine in cadrul licitatiei ce urma a se realiza.

acum 62 luni (24 Mar 2015)

Asa reiese din rechizitoriul prin care fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, primarul Gheorghe Stefan si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost trimisi luni in judecata in celebrul dosar care a zguduit clasa politica.

Mai exact, in cazul lui Pescariu si Florica, anchetatorii au hotarat "clasarea cauzei pentru comiterea infractiunii de dare de mita si cumparare de influenta intrucat faptele au fost denuntate de acestia". Masura a fost luata potrivit noului Cod Penal care spune ca "mituitorul/faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta". Denuntul te poate scapa de pedeapsa Procurorii incearca sa transmita un mesaj clar, aratand ca cei care ajuta la aflarea adevarului vor avea, inca de la inceput, o situatie procesuala mai avantajoasa decat cei care au o atitudine nesincera. Concret, "se va dispune disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor fata de inculpatul Sandu Gabriel pentru infractiunea de spalare de bani. Din declaratiile inculpatului si documentele depuse de acesta (facturi ce atesta achizitionarea prin societatile controlate de materiale electorale aferente campaniilor PDL in perioada 2008-2009) rezulta ca beneficiarul final al sumei de bani (2,1 milioane de euro - n.r.) primita de la martorii denuntatori (oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu - n.r.) este Partidul Democrat Liberal. Pentru a se stabili circuitul financiar al sumelor de bani pana la beneficiarii finali si implicarea acestora in savarsirea faptelor se impune continuarea urmaririi penale", arata procurorii. Cat il priveste pe fostul ministru Sandu, anchetatorii subliniaza ca exista indicii ca in 2008 acesta a cerut de la firma Fujitsu Siemens Computers, prin intermediul avocatului Doru Bostina, suma de 1,8 milioane de euro pentru a aproba efectuarea platii unui act aditional, pentru a trece cu vederea deficientele constatate si pentru a obtine suplim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro