Afacerea Microsoft a demarat in Parlament cu frana de mana trasa

Afacerea Microsoft a demarat in Parlament cu frana de mana trasa

Alte cereri: la Cotroceni si la Bruxelles Tiberiu Nitu a transmis Parlamentului European o solicitare pentru inceperea urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Tentaculele coruptiei In solicitarea facuta la Parlament, Presedintie si Parlamentul European pentru avizarea inceperii urmaririi penale a fostilor ministri, procurorii au descris schema prin care spagile de zeci de milioane de dolari au ajuns, prin intermediari, la demnitarii corupti. De pilda, o imprimanta care se gasea pe piata la pretul de 300 de euro ar fi fost vanduta de Siveco, Ministerului Educatiei, la un pret de 1.500 de euro, iar lectiile informatice, care erau cumparate de Siveco la pretul de 1.000 - 2.000 de euro bucata, ar fi fost vandute Ministerului Educatiei la preturi de 9, 10 si chiar 11.000 de euro. Acestia le cumparau la randul lor de la subcontractanti ai lor, cum ar fi Compaq de la Technet, Fujitsu Siemens Computers de la Net Consulting, IBM Romania de la Omnilogic, HP de la S&T, se mai arata in referat.

acum 65 luni (1 Oct 2014)

Ministerul Justitiei a solicitat Parlamentului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale pentru senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu, zis "Miky Spaga", si a deputatului PMP Valerian Vreme. De maine incepe campania electorala, iar alesii si-au acordat singuri sase saptamani de vacanta sub pretextul oficial ca sunt implicati in teritoriu pentru a-si sustine candidatul. Astfel, ieri, la Parlament, cu greu s-au strans cativa alesi din conducere pentru a asigura cvorumul necesar de sedinta. La Senat, dupa o scurta intrevedere a Biroului Permanent, presedintele Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca referatul DNA si copiile materialului probator in cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridica, care are termen 15 zile calendaristice sa faca raport.

In cazul lui Valerian Vreme, a fost nevoie sa se intruneasca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, care, la randul lui, a trimis solicitarea Parchetului catre Comisia Juridica, dar a stabilit un calendar mai strans. "A fost un singur punct pe ordinea de zi, scrisoarea Ministerului Justitiei cu privire la solicitarea ICCJ de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme. "Nu exista termen-limita pentru convocarea plenului, dar plenul va fi convocat imediat dupa ce primim raportul de la Comisia juridica", a mai spus Ion Ciolacu, in absenta presedintelui Valeriu Zgonea.

Asadar, chiar daca in doua saptamani vor primi raportul comisiei juridice, deputatii si senatorii ar putea tergiversa, usor-usor, pana dupa alegerile prezidentiale, data la care se va vota pentru inceperea urmaririi penale in cazul celor trei parlamentari.

Sunt sanse foarte mici ca plenul celor doua Camere sa fie convocat in urmatoarele sase saptamani, in conditiile in care votul din Parlament ar putea afecta in mod direct campania electorala a lui Victor Ponta, in conditiile in care la mijloc sunt nume grele din PSD ca Ecaterina Andronescu si Serban M... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro