Afacerea Intralot: Loteria Romana a ajuns sub lupa DNA

Negocieri cu acordul Finantelor pentru un nou contract In 25 iunie, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a semnat un ordin prin care a mandatat reprezentantii statului in AGA a Loteriei Romane sa imputerniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa inceapa negocierile pentru incheierea unui contract de asociere in participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic. Referitor la acest subiect, ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a declarat, pentru Digi 24, ca in momentul de fata de se poarta negocieri, in incercarea de a fi obtinut un contract avantajos pentru Loteria Romana.

acum 93 luni (9 Oct 2014)

Procurorii anticoruptie verifica achizitiile publice facute de Loteria Romana, vizate fiind contractele incheiate cu societatea greceasca, Intralot.

Potrivit surselor judiciare citate de Mediafax, in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala privind proceduri de achizitie publica al caror beneficiar a fost Compania Loteria Romana.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013.

Amenda de la Consiliul Concurentei

Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Nationala Loteria Romana, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru intelegeri anticoncurentiale.

Tot anul trecut, in august, Loteria Romana a solicitat oferte tehnice si financiare pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice si servicii suport. Solicitarea se referea atat la ofertarea unui pret global pentru achizitia serviciului la cheie, cat si ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obtinut in urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioada de 10 ani.

Cea mai avantajoasa oferta a fost inaintata de Intralot, asa cum reiese dintr-o analiza proprie a Loteriei, dar si dintr-un raport al casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, angajata in acest sens.

Negocieri cu acordul Finantelor pentru un nou contract

In 25 iunie, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a semnat un ordin prin care a mandatat reprezentantii statului in AGA a Loteriei Romane sa imputerniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa inceapa negocierile pentru incheierea unui contract de asociere in participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

Contractul de asociere in participatie va viza jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronos... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro