AFACEREA "FORT BRAGADIRU". Primele indicii ca autoritatile musamalizeaza interceptarile efectuate de ofiterii DGIA. De ce este SUSPECTA monitorizarea ordonata de Gabriel Oprea

In primavara acelui an, un banal caz de trafic de droguri a fost solutionat de procurorii DIICOT gratie unei ample activitati de monitorizare-interceptare, efectuata cu ajutorul unei tehnici NATO de ultima generatie.

acum 61 luni (19 Dec 2016)

MApN nu avea de ce sa foloseasca tehnica mobila a NATO de monitorizare pentru a prinde...

Autoritatile se fe-resc sa lamureasca chestiunea interceptarilor din 2012 efectuate din incinta Fort Bragadiru XVI, reclamate in justitie ca fiind ilegale, de un fost ofiter de contrainformatii militare, col.

In primavara acelui an, un banal caz de trafic de droguri a fost solutionat de procurorii DIICOT gratie unei ample activitati de monitorizare-interceptare, efectuata cu ajutorul unei tehnici NATO de ultima generatie. Tehnica de interceptare apartine Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), la actiune participand ofiteri ai acestui serviciu secret.

Un caz extrem de dubios, despre care "Romania libera" a scris pe larg si pe care institutiile statului nu se grabesc sa-l lamureasca.

Ziarul nostru a intrebat de ce a fost utilizata tehnica DGIA, mult prea performanta pentru prinderea a trei traficanti de droguri, sau de ce nu a fost solicitat sprijinul SRI, institutie cu capacitati similare. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca, la acea data, Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO), din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), dispunea de tehnica ce putea fi folosita pentru destructurarea retelei infractionale.

Cititi textul integral in editia print de marti a ziarului Romania Libera, pe care il gasiti la toate chioscurile de difuzare a presei! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro