Afacerea cu pavele care salveaza comunitatea

Afacerea cu pavele care salveaza comunitatea

Locuitorii din Comanesti (judetul Bacau) au noi sanse de a-si gasi locuri de munca, dupa ce organizatia non-profit Habitat for Humanity a pus in orasul lor bazele unei fabrici cu utilaje performante in care se produc dale si borduri. De asemenea, ONG-ul isi propune cresterea cu 300% a numarului de persoane implicate in proiectele organizatiei, crearea posibilitatii tinerilor de a se educa, implicandu-se in cadrul diverselor proiecte derulate de Habitat for Humanity Comanesti, dar si ajutarea unui numar de peste 180 de familii pentru a-si imbunatati standardul de viata.

acum 99 luni (31 Oct 2014)

Locuitorii din Comanesti (judetul Bacau) au noi sanse de a-si gasi locuri de munca, dupa ce organizatia non-profit Habitat for Humanity a pus in orasul lor bazele unei fabrici cu utilaje performante in care se produc dale si borduri.

Proiectul, numit "Fabrica de elemente din beton vibropresat", a fost inscris in competitia "Fabricat in Tara lui Andrei", organizata de OMV Petrom.

60 de metri patrati de dale pe zi

Micuta afacere din Comanesti produce dale, borduri si rigole pluviale de diferite forme. Andrei Chirila, directorul executiv al asociatiei Habitat for Humanity Comanesti si initiator al proiectului castigator, vorbeste despre importanta voluntariatului, despre eforturile ONG-ului de a lucra cu oameni de pretutindeni, din toate paturile sociale, de a cladi case, comunitati si sperante, dar mai ales pentru a arata ca se poate. Zona Comanestiului este lipsita de cai de acces, de trotuare, de alei, de pietonale.

Directorul executiv al Habitat for Humanity Comanesti arata ca instalatia produce zilnic 60 de metri patrati de dale, care vor fi folosite pentru acoperirea trotuarelor sau a strazilor din localitati. "Aparatura", la care lucreaza zilnic patru muncitori, poarta oficial denumirea de "Vibropresa Strong" si produce pavele cu grosimi de doua dimensiuni: de 6 centimetri (pentru pietonale) si de 8 centimetri (pentru strazi cu trafic intens).

Cauza sociala

Reprezentantii Habitat for Humanity spun ca printre obiectivele lor se numara dezvoltarea unei afaceri sociale care sa atinga pragul de rentabilitate in doi ani de la infiintare si, mai ales, crearea intre patru si zece locuri de munca pentru someri.

De asemenea, ONG-ul isi propune cresterea cu 300% a numarului de persoane implicate in proiectele organizatiei, crearea posibilitatii tinerilor de a se educa, implicandu-se in cadrul diverselor proiecte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro