Afacerea cu corturi, modelul de business cu investitie recuperata dupa cateva luni

Afacerea cu corturi, modelul de business cu investitie recuperata dupa cateva luni

Ideea de cort era populara, pana nu de mult, doar in randul celor dornici de aventura, de excursii in aer liber, a celor care simteau nevoia de libertate. Modelul sau de afacere este dorit de multi antreprenori, mai ales de cei aflati la inceput de drum, pentru ca Ionut si asociatul sau au reusit sa isi recupereze investitia initiala dupa numai cateva luni, iar mai devreme de 6 luni de la pornire sa intre pe profit. Un cort are o durta de viata de aproximativ trei-patru ani, in functie de cat de mult sta la soare dar si cat de bine este ingrijit pe perioada iernii.

acum 57 luni (29 Dec 2017)

Ideea de cort era populara, pana nu de mult, doar in randul celor dornici de aventura, de excursii in aer liber, a celor care simteau nevoia de libertate. In ultimii ani insa, aceasta este tot mai prezenta si in randul oamenilor de afaceri, care doresc sa isi minimalizeze costurile la inceputul unui bussines si care doresc sa aiba disponibilitate de relocare in orice moment. Unul dintre cei care a speculat nevoia oamenilor de afaceri de a detine un cort este si Ionut Daniel Toth, un antreprenor de 30 de ani, care a lasat in urma pregatirea in IT si un job in domeniul avocaturii pentru a incepe o afacere mai putin cunoscuta pe piata. Desi un domeniu in care locurile de munca se gasesc usor, nu am profesat niciodata si imediat dupa facultate am lucrat pentru un birou de avocatura american, pentru care pregateam actele. Daca era sa le aducem direct de la producator dura mai mult, pentru ca ele se produc in Africa si Asia si transportul ne ridica mult pretul final plus ca aveam de asteptat si cate trei luni, iar resursele noastre nu ne permiteau sa incepem de la acest nivel.

Corturile incep sa fie acceptate de catre mediul de afaceri, care a inteles ca in multe domenii cortul industrial este o alegere mai inspirata decat constructia unei cladiri cu acelasi scop. Clientii firmei lui Ionut Toth provin in mare parte din domeniul serviciilor, precum organizatori de evenimente sau vulcanizari auto, dar sunt si multi din domeniul constructiilor, care le folosesc pe post de depozit pentru diferite perioade de timp, cat au un santier intr-un anumit punct. E mult mai avantajos ca pret sa opteze pentru un cort decat pentru o alta constructie, pentru ca in primul rand scapa de partea birocratica, de avize si autorizatii, iar mai apoi montajul unui cort dureaza maxim doua ore, dupa care este utilizabil.

Costurile cu un cort, comparativ cu o alta constructie din alt material, precum caramida, care este preferata de romani, este infim, chiar de 10 ori mai mic, cortul pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro