Afacere paguboasa pentru Briliant. Cercetat pentru escrocherie, Mutu si-a vandut fabrica de biodiesel la doar jumatate din cat a investit

Afacere paguboasa pentru Briliant. Cercetat pentru escrocherie, Mutu si-a vandut fabrica de biodiesel la doar jumatate din cat a investit

Mutu tanjeste dupa Fiorentina si cere sa se antreneze cu echipa toscana Adrian Mutu, jucator liber de contract, a cerut permisiunea oficialilor Fiorentinei de a se antrena sub comanda antrenorului Vincenzo Montella, a anuntat site-ul oficial al gruparii toscane, citat de Mediafax.

acum 109 luni (20 Jan 2015)

Fabrica opera sub firma Ama Biodiesel, firma care ii are ca asociati, cu detineri egale, pe Rodica Mutu, mama fotbalistului si pe Viorica Hulpe, potrivit Energy Report.

Instalatia de biodiesel pe baza de rapia a fost amenajata in primavara anului 2013 intr-o hala de 3.000 metri patrati pe trei linii tehnologice.

Potrivit unui document al Ama Biodiesel, consultat de Energy Report, cele trei linii tehnologice aveau o capacitate de productie de 72 de tone pe zi. Linia I avea capacitatea cea mai mare, de 45 tone pe zi iar liniile 2 si 3 de 27 tone pe zi.

La inceputul afacerii, Mutu si partenerul sau de atunci de business, Adrian Martian, se asteptau ca acest gen de afacere sa fie una dintre afacerile viitorului ca urmare a normelor europene care cereau ca un anumit procentaj din motorina sa fie bio.

Dupa ce timp de doi ani au fost cei mai buni prieteni si parteneri de afaceri, Adrian Martean, finantatorul echipei UTA si Adrian Mutu au devenit acum cei mai mari dusmani. In vara anului trecut, fotbalistul si mama sa, Rodica Mutu, au intrat in vizorul politistilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bihor, fiind acuzati ca l-ar fi inselat pe Martean cu 15 milioane euro. Fostul international Mutu si mama lui si-ar fi insusit ilegal instalatiile pentru fabrica de producere a combustibilului biodiesel, aduse in tara, din Italia, de catre Martean.

De pe urma acestei afaceri, Mutu ar fi trebuit sa-i plateasca lui Martean suma de 5,5 milioane de euro, dar Martean sustinea ca nu a primit niciun ban. Cu ce ocazie a luat aceasta decizie si cum a anuntat-o

Dupa o perioada in care ba era dat la Pune City (India), ba la Fiorentina, fostul international a luat o hotarare radicala.

Mutu tanjeste dupa Fiorentina si cere sa se antreneze cu echipa toscana

Adrian Mutu, jucator liber de contract, a cerut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro