Afacere de familie cu grasuni exotici. Cum s-au adaptat porcii vietnamezi in mijlocul Baraganului

Afacere de familie cu grasuni exotici. Cum s-au adaptat porcii vietnamezi in mijlocul Baraganului

Totul a inceput dupa ce barbatul a renuntat la serviciile pe care le-a avut la Slobozia, luand decizia de reveni in casa parinteasca si de a face ceva pentru a-si intretine familia. "Au o carne care nu are un colesterol atat de mare si mancarea preparata cu carne de porc vietnamez este foarte buna, pentru ca nu este grasa.

acum 82 luni (27 Mar 2016)

In spatele unui gard de lemn inalt, omul creste oi, capre si, de cativa ani, porci vietnamezi. Totul a inceput dupa ce barbatul a renuntat la serviciile pe care le-a avut la Slobozia, luand decizia de reveni in casa parinteasca si de a face ceva pentru a-si intretine familia. Asa ca am decis sa fac ceva pentru mine si pentru familia mea, am revenit acasa si am decis sa-mi ajut parintii in agricultura" sustine gospodarul. Povestea porcilor vietnamezi din Amara La un pahar de vorba purtat cu cativa dintre cunoscutii sai s-a hotarat sa investeasca in cresterea porcilor vietnamezi. "La inceput mi s-a zis ca sunt mai cautati pe piata si am zis sa cumpar si eu sa vedem ce iese. Crescatorul Vali Filimon FOTO: Madalin Sofronie Minionii grasuni vietnamezi ai crescatorului sunt tinuti intr-un cotet si impart acelasi acoperis cu cateva exemplare de capre. Omul sustine ca aceasta rasa de grasuni nu este foarte pretentioasa si ca se adapteaza oricaror conditii. Mananca aceleasi furaje ca si porcii romanesti si se cresc la fel ca ei. E drept ca au un ritm de crestere mai lent, insa nu sunt mari diferente intre porcii nostri si acestia" sustine gospodarul. Originari din Asia, porcii vietnamezi s-au adaptat la Amara FOTO: Madalin Sofronie Scosi la mezat pe internet Cele mai multe exemplare de porci vietnamezi din gospodaria lui Vali Filimon au ajuns in curtile altor crescatori. Omul s-a gandit sa-i scoata la vanzare, asa ca i-a postat pe internet, pe site-urile de anunturi on-line. "Au o carne care nu are un colesterol atat de mare si mancarea preparata cu carne de porc vietnamez este foarte buna, pentru ca nu este grasa. Pe langa carnea scazuta in colesterol, o alta calitate a acestor animale este faptul ca au un sistem imunitar foarte bun, ceea ce-i face usor de adaptat in orice conditii climatice. Ajung la maturitate in 10 luni, masculii cantarind 120 de kilograme, iar femelele aproximativ 100 de kilograme. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro