Afacere cu viermi de matase. Cum se infiinteaza crescatoria si cat se castiga din sericicultura
Pentru a deschide o afacere cu viermi de matase este nevoie de o investitie de 14.000-15.000 de euro, rata profitabilitatii fiind de 20%, estimeaza specialistii in acest domerniu, care se numeste sericicultura. Ciclurile de productie intr-o afacere cu viermi de matase Durata unui ciclu complet de productie este de 55-60 de zile, iar pe parcursul unui an se pot realiza doua serii de crestere de viermi de matase.
Pentru a deschide o afacere cu viermi de matase este nevoie de o investitie de 14.000-15.000 de euro, rata profitabilitatii fiind de 20%, estimeaza specialistii in acest domerniu, care se numeste sericicultura.
Perioada de crestere a viermilor de matase se desfasoara intre lunile mai si august si pot fi crescute doua serii de viermi de matase. Infiintarea unei crescatorii
Cu o incapere bine aerisita, avand ferestrele orientate catre nord-est, doua hectare de teren cultivate cu duzi si un kilogram de oua de viermi de matase se poate porni o afacere profitabila.
Un hectar de plantatie de dud este suficient pentru cresterea a 100 de grame de oua/serie.
Afacerea cu viermi de matase poate incepe cumparand un kilogram de oua, adica 1.000 de cutii a 10 grame, pe care sa le creasca si sa se distribuie larvele altor 50-100 de crescatori.
Avand in vedere ca o cutie de oua costa 6 euro si contine 20.000 de larve viabile, se poate spune ca este o afacere foarte buna. Pentru o cutie de 10 grame de oua este necesar un spatiu de 30 de metri patrati, iar pe un hectar de teren pot fi plantati circa 8.000 de puieti de dud.
Dintr-un gram de oua se pot obtine aproximativ doua kilograme de gogosi, iar pentru cresterea unui gram de oua de viermi de matase sunt necesare 35-40 kilograme de frunze de dud. Bani prin PNDR pentru a porni o afacere cu viermi de matase
O posibilitate pentru investitori este accesarea Programului National de Dezvoltare Rurala.
Se pot elabora proiecte in euro pentru construirea, modernizarea si extinderea cladirilor operationale si a utilitatilor pentru procesarea produselor de matase, dar si pentru infiintarea de plantatii de duzi.
In Romania sunt cateva sute de crescatori de viermi de matase si care primesc materialic biologic de la firma Sericarom SA Bucuresti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro