Afacere cu menta. Cum scoti profit de cateva mii de euro la hectar dintr-un business cu cerere garantata

Afacere cu menta. Cum scoti profit de cateva mii de euro la hectar dintr-un business cu cerere garantata

Plantele de menta sunt cerute si ca atare, pentru ceaiuri sau prepararea cocktailurilor, dar si pentru distilare si obtinerea de uleiuri volatile, din care se obtin arome pentru produse cosmetice, ca sa nu mai vorbim de binecunoscuta guma de mestecat sau de pasta de dinti. De la plantatiile de menta bune se pot obtine circa 6-8 tone de stoloni, iar cantitatea de stoloni recoltata de pe un hectar poate constitui material de inmultire pentru 6 hectare de plantatie nou-infiintata.

acum 76 luni (26 Jun 2015)

Plantele de menta sunt cerute si ca atare, pentru ceaiuri sau prepararea cocktailurilor, dar si pentru distilare si obtinerea de uleiuri volatile, din care se obtin arome pentru produse cosmetice, ca sa nu mai vorbim de binecunoscuta guma de mestecat sau de pasta de dinti.

Profitati de cererea mereu neacoperita si demarati o afacere cu menta, in care profitul este pe masura investitiei. Calcule financiare

Pentru a incepe o afacere cu menta, aveti nevoie de un hectar de teren care trebuie pregatit, conform cerintelor specifice fiecarui soi in parte.

Aveti nevoie de cateva mijloace fixe a caror valoare de achizitie intra in suma prevazuta initial pentru startul afacerii.

Tot aici mai intra si cheltuielile de aprovizionare cu seminte ecologice necesare primei culturi.

In functie de recoltele obtinute, in primii trei ani cand produsele nu pot fi valorificate ca ecologice, profitul mediu este de 5.000 de euro. Infiintarea culturii

Daca doriti sa infiintati o plantatie de menta, aflati ca aceasta se inmulteste prin stoloni sau prin inradacinarea butasilor tulpinali porniti din nodurile stolonilor. Materialul de inmultire trebuie sa provina de la culturi ecologice de menta care se desfiinteaza. Datorita inradacinarii superficiale, stolonii pot fi scosi cu o furca pe suprafete mici, sau printr-o lucrare fie cu plugul fara cormana, fie cu o lama dislocator, sau cu masina de scos cartofi, pe suprafete mai mari.

Inainte de plantare, trebuie alesi stoloni vigurosi, turgescenti care sunt fasonati la 12-15 cm lungime, cu foarfeci de vie.

De la plantatiile de menta bune se pot obtine circa 6-8 tone de stoloni, iar cantitatea de stoloni recoltata de pe un hectar poate constitui material de inmultire pentru 6 hectare de plantatie nou-infiintata.

In cazul in care trebuie pastrati pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro