Afacere cu chinchila. Ce trebuie sa stii despre cresterea vietuitoarelor cu cea mai fina blana
Afacere cu chinchila: principalele probleme Perioada de gestatie a femelelor de chinchila este de aproape patru luni, ceea ce inseamna ca pe an e sigur ca acestea vor naste de cel putin doua ori, cu noroc si a treia oara. Sfaturi de la crescatori, pentru o afacere cu chinchila Un crescator de chinchile spune ca s-a apucat de aceasta afacere in urma cu un an si nici vorba de profit de pe urma micutelor rozatoare.
Este un animal de talie mica si nu masoara mai mult de 25-30 de centimetri, avand o greutate medie, la maturitate, de 400-600 grame.
Sunt animale curate, blande, nu musca, nu mananca foarte mult, nu sunt pretentioase, se ataseaza puternic de cei din jur si pot reprezenta o buna afacere de familie.
Un spatiu de 15-20 de metri este suficient pentru cresterea lor. Pentru a incepe o afacere cu chinchila trebuie sa stiti ca pentru o familie e nevoie de cel putin 5 femele si un mascul bine ales. Afacere cu chinchila: principalele probleme
Perioada de gestatie a femelelor de chinchila este de aproape patru luni, ceea ce inseamna ca pe an e sigur ca acestea vor naste de cel putin doua ori, cu noroc si a treia oara.
La o perioada de aproape un an de cand o parte din animale nu mai participa la procesul de reproducere, e indicat sa le schimbati.
Cei care pornesc o afacere cu chinchila trebuie sa tina cont de numeroase probleme cu care se va confrunta: custile in care sunt crescute, tipul de hrana, ingrijirea animalelor, bolile de care sufera si modul in care blana trebuie ingrijita. Sfaturi de la crescatori, pentru o afacere cu chinchila
Un crescator de chinchile spune ca s-a apucat de aceasta afacere in urma cu un an si nici vorba de profit de pe urma micutelor rozatoare. Puii trebuie sa ajunga la o greutate de peste 500 grame ca sa ti-i preia cineva si sa aiba blana de calitate (la asta se ajunge la 10 luni)", este sfatul lui Adrian Hangan, postat pe un site de profil.
Sunt insa si crescatori care sutin ca investitia initiala poate fi acoperita cam in primele cinci luni, in conditiile in care pretul unei familii variaza intre 400 si 500 de euro. De regula investitia initiala, fara spatiu, in 10 familii (60 de indivizi), la care se adauga accesoriile, inclusiv custile individuale, nu trece de 4.500 de euro.
Costurile lunare cu un exemplar de chinchilla ajung la circa 2,5 lei, suma care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro