Aer curat, peisaje superbe si relaxare. Unde puteti face drumetii cu bani putini
Drumul porneste de pe Aleea Brediceanu (aleea de sub Tampa), ajunge langa telecabina, urca apoi pe Drumul Serpentinelor si ajunge la Restaurantul Panoramic si pe Varful Tampa. Traseul nr.1 porneste din partea nord-estica a parcului, de la Centrul de Vizitare al PNPC din Zarnesti, strabate o faneata bogata in specii, apoi urca spre Valea Crapaturii, marginita de habitate de stancarii pana in Saua Crapaturii. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). Aceasta este situata la o altitudine de aproximativ 1604 metri si a fost construita in anul 1883 de membrii Asociatiei Carpatine Ardelene SKV (Siebenburgische Karpaten Verein), care o administreaza si in prezent.
Una dintre cele mai accesibile drumetii din toate punctele de vedere este cea pe Muntele Tampa. De sus veti putea admira orasul si veti lua cu siguranta o portie de aer curat. Pentru a ajunge in varful Muntelui Tampa, turistii care vor sa faca miscare pot alege dintre patru trasee, cu grade diferite de dificultate: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care pleaca din cartierul Racadau si Treptele lui Gabony.
Drumul Serpentinelor, traseu marcat cu triunghi rosu, este cel mai usor si are 800 de metri. Drumul porneste de pe Aleea Brediceanu (aleea de sub Tampa), ajunge langa telecabina, urca apoi pe Drumul Serpentinelor si ajunge la Restaurantul Panoramic si pe Varful Tampa.
Un alt traseu este Drumul Cavalerilor, marcat cu dunga albastra, care pleaca de la Bastionul Tesatorilor si duce pe varful muntelui pe Saua Tampei. Al treilea traseu pleaca de la Curmatura dintre Dealul Melcilor si Tampa, apoi trece prin Saua Tampei si in final varful muntelui. Turistii urca in abrupt 167 de trepte din piatra prin padure. Este nevoie de incaltaminte de munte sau macar de adidasi care sa nu alunece. Din loc in loc printre copaci sunt luminisuri de unde se poate admira Brasovul in toata splendoarea lui. Exista si mese si banci pentru ca turistii sa se mai odihneasca. Daca nu se abat insa de la poteci sunt in siguranta. Frumusetea si salbaticia locului au facut ca Parpastiile Zarnestiului sa ajunga si platou de filmare. Aici s-a infruntat Margelatul si trupele arnautilor in Drumul Oaselor si tot aici s-au filmat si scene din Cold Mountain. Zona a fost platou de filmare si pentru un videoclip al trupei Rammstein.
Prapastiile Zarnestiului sunt iubite si de amatorii de alpinism si escalada. Zona este ca un defileu strajuit de stanci inalte si strabatut de un drum serpuit. In unele zone, stancile de pe cele doua laturi ale drumului par ca se ating, fapt care face plimbarea sa fie una spectacu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro