Adriean Videanu a ajuns dupa gratii pentru un "fleac" de 62.000 de euro

Adriean Videanu a ajuns dupa gratii pentru un

O mana de ajutor de la Alina Bica Anchetatorii sustin ca Adriean Videanu s-ar fi inteles cu Alina Bica, pe atunci procuror-sef al DIICOT, sa ridice sechestrul de pe 80 de actiuni la SC Titan Mar SA. Actiunile erau puse sub sechestru, alaturi de alte bunuri in valoare totala de 60 de milioane de euro, inca din septembrie 2013, intr-un dosar la DIICOT, in care Videanu era acuzat de abuz in serviciu in calitate de ministru al Economiei. Averea lui Videanu este completata de o colectie de ceasuri si bijuterii, in valoare de 183.000 de euro, precum si tablouri si alte obiecte de arta, evaluate la 37.000 de euro. In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, intermediarul spagilor, pentru complicitate la luare de mita.

acum 110 luni (1 Feb 2015)

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu si-a petrecut wekendul in arest, ca urmare a deciziei Curtii Supreme de a-l aresta pentru 30 de zile.

Odata cu el, in spatele gratiilor au ajuns fiul omului de afaceri Dorin Cocos, Alin Cocos, si Florentin Mihailescu, fostul consilier la DIICOT al Alinei Bica. Dorin Cocos si Alina Bica au primit si ei mandat, mai exact un al doilea mandat de arestare avand in vedere ca se aflau deja dupa gratii in alte dosare - dosarul Microsoft si, respectiv, cel al despagubirii ilegale de la ANRP. El s-a grabit sa-si scrie demisia de la sefia PDL Bucuresti, dar si din functia de co-presedinte al filialei noului PNL Bucuresti.

De la palatul de la Snagov, la celula din arestul Capitalei

"Drama" fostului ministru al Economiei Adriean Videanu a inceput joia trecuta, cand a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu.

A doua zi, Videanu, dar si Alin Cocos si Florentin Mihailescu au fost dusi in fata magistratilor Curtii Supreme, unde s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventiva a celor trei. Sedinta de judecata s-a prelungit pana noaptea tarziu, si cum era de asteptat ordonantele de retinere au expirat, sambata dimineata, in jurul orei 3.00. Adriean Videanu nu s-a predat de buna-voie, fiind dus in arest de politistii ilfoveni.

O mana de ajutor de la Alina Bica

Anchetatorii sustin ca Adriean Videanu s-ar fi inteles cu Alina Bica, pe atunci procuror-sef al DIICOT, sa ridice sechestrul de pe 80 de actiuni la SC Titan Mar SA. Actiunile erau puse sub sechestru, alaturi de alte bunuri in valoare totala de 60 de milioane de euro, inca din septembrie 2013, intr-un dosar la DIICOT, in care Videanu era acuzat de abuz in serviciu in calitate de ministru al Economiei.

Cu putin timp inainte ca DIICOT sa puna sechestru pe actiunile de la Titan Mar, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro