Adriana Saftoiu: Sper ca unii colegi cu trei-patru mandate sa inteleaga ca este un moment bun sa faca un pas in spate

Adriana Saftoiu: Sper ca unii colegi cu trei-patru mandate sa inteleaga ca este un moment bun sa faca un pas in spate

Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat si cand spun lucrul acesta ma refer la faptul ca, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti (...) Suntem intr-un moment in care e limpede ca cetatenii au o reactie nu foarte buna la figuri pe care le considera deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obisnuite in comoditate si in privilegii", a declarat Saftoiu.

acum 76 luni (4 Aug 2016)

Purtatorul de cuvant al liberalilor a aratat ca si la alegerile parlamentare vor fi aplicate cele 10 criterii de integritate de care s-a tinut seama si la desemnarea candidatilor la alegerile locale, nefiind exclusa si adaugarea altor criterii.

Saftoiu crede ca o parte dintre parlamentarii cu vechime ai partidului ar trebui sa faca un pas in spate si sa nu mai candideze pentru un nou mandat. "Eu vreau sa cred ca aceste liste vor fi foarte bine gandite, sper ca vom avea colegi care vor intelege ca e un moment foarte bun in care trebuie sa facem un pas in spate, in lateral. Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat si cand spun lucrul acesta ma refer la faptul ca, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti (...) Suntem intr-un moment in care e limpede ca cetatenii au o reactie nu foarte buna la figuri pe care le considera deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obisnuite in comoditate si in privilegii", a declarat Saftoiu.

Intrebat daca pe listele PN se va regasi si Ludovic Orban, Adriana Saftoiu a raspuns: "In baza criteriilor de integritate, cu atat mai mult cu cat domnul Orban a fost unul dintre colegii care au si lucrat la aceste criterii de integritate si avand in vedere si reactia pe care a avut-o domnul Orban in momentul in care a devenit suspect pentru justitie, cred ca nu va candida si va fi mai degraba chiar decizia lui, nu va trebui sa i-o ceara partidul". "Sunt foarte multi oameni care sunt in societatea civila, in mediul de afaceri, in lumea academica, inclusiv in Guvern, care spun eu ar merita sa se inscrie intr-un partid politic. Si nu cred ca trebuie sa ne fie rusine sa spunem ca da, ar fi foarte bine sa avem acesti oameni langa noi (...) Nu vad nimic rau ca v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro