Adriana Saftoiu (PNL), sageti catre USR: Ne achizitionam telefoane cu baterii rezistente, facem poze, imprumutam un megafon si lasam doar PSD sa voteze

Adriana Saftoiu (PNL), sageti catre USR: Ne achizitionam telefoane cu baterii rezistente, facem poze, imprumutam un megafon si lasam doar PSD sa voteze

Redam integral postarea Adrianei Saftoiu: "Ziua de ieri, asa cum s-a desfasurat in spatiul virtual si in spatiul real (plenul Camerei Deputatilor) poate fi suportul unui studiu despre manipulare, despre goana dupa imagine, despre incalcarea regulilor, inclusiv de cei care le invoca acerb, despre continua compromitere a actului de legiferare si dezbatere in Parlament, cu instrumente diferite, dar cu acelasi final.

acum 38 luni (7 Dec 2017)

Redam integral postarea Adrianei Saftoiu:

"Ziua de ieri, asa cum s-a desfasurat in spatiul virtual si in spatiul real (plenul Camerei Deputatilor) poate fi suportul unui studiu despre manipulare, despre goana dupa imagine, despre incalcarea regulilor, inclusiv de cei care le invoca acerb, despre continua compromitere a actului de legiferare si dezbatere in Parlament, cu instrumente diferite, dar cu acelasi final. Daca nu as fi fost acolo, pana la finalul sedintei (22.50) si as fi urmarit doar ceea ce se vedea pe FB sau la tv chiar as fi crezut ca PNL a parasit plenul.

PNL a votat timp de 13 ore impotriva articolelor si amendamentelor. A blocat votul final programat la ora 12,30 prin proceduri, l-a "asezat" in banca, unde ii era locul, pe Serban Nicolae prin recurs la regulamentul Camerei. Incepand cu ora 10:30, prin liderul de grup si vicelideri (conform regulamentelor) am blocat votul final, care ar fi trebuit sa aiba loc la ora 12,30, prin recurs la procedura. Turcan cere suspendarea sedintei din considerente de solemnitate fata de moartea Regelui.

PNL cere modificarea ordinii de zi prin includerea motiuni pe energie a PNL.

PNL cere, din nou, modificarea ordinii de zi cu mutarea celor 2 proiecte la punctele 37 si 38.

PNL cere, de la tribuna, ca Legea privind statulul judecatorilor si procurorilor sa fie retrimisa la dezbateri in comisiile permanente si sa se astepte, in acelasi timp, avizul Comisiei de la Venetia inainte de votul final pe toate cele trei legi ale justitiei.

Depasim ora 12,30 prin toate aceste luari de pozitii. Votul final e deja amanat si incepe votarea celor peste 1200 de amendamente. Nu ne mai ramanea decat sa rezistam pana la finalul sedintei votand impotriva amendamentelor si a articolelor din lege.

PNL a stat acolo, a respins prin vot tot ce propunea presedintele de sedinta, a conti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro