"Adrian Titieni si Vlad Ivanov detin recordul celor mai multe aparitii in filmele anului 2017". Filmele romanesti ale anului 2017, la Adevarul Live VIDEO

Cu o saptamana inainte de deschiderea oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, in studioul Adevarul Live s-a discutat si despre sansele filmelor romanesti la premii, precum si despre actorii si cineastii romani invitati la marile festivaluri ale lumii. Ne mai desparte doar o saptamana de celebrul Festival de Film de la Berlin, unde vom fi reprezentati de pelicula "Ana, mon amour", in regia lui Calin Peter Netzer, inspirata de un roman al scriitorului Cezar Paul-Badescu, la randul lui cu elemente autobiografice.

acum 86 luni (1 Feb 2017)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Industria de film romaneasca pare sa se miste din ce in ce mai bine, in ciuda faptului ca cele mai importante cinematografe bucurestene dedicate peliculelor autohtone au fost inchise, iar in tara au mai ramas doar cateva, in marile orase.

Despre cele mai importante premiere cinematografice ale anului 2017, dar si despre activitatea actuala a regizorilor romani de film, in studioul Adevarul Live, a fost invitat Catalin Anchidin, PR industrii creative, unul dintre cei mai activi promotori ai filmelor romanesti.

Cu o saptamana inainte de deschiderea oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, in studioul Adevarul Live s-a discutat si despre sansele filmelor romanesti la premii, precum si despre actorii si cineastii romani invitati la marile festivaluri ale lumii.

Ne mai desparte doar o saptamana de celebrul Festival de Film de la Berlin, unde vom fi reprezentati de pelicula "Ana, mon amour", in regia lui Calin Peter Netzer, inspirata de un roman al scriitorului Cezar Paul-Badescu, la randul lui cu elemente autobiografice.

"Daca anul trecut am avut 21 de lungmetraje eligibile acum la Premiile Gopo, anul acesta situatia este cam aceeasi", a comunicat, in studioul Adevarul Live, Catalin Anchidin. Doua filme romanesti, "Selfie 69" si "Doua lozuri", au depasit toate recordurile de incasari, putand fi considerate blockbusteruri ale anului 2016.

Au aparut deja in cinematografe trei filme, "Dimineata care nu se va sfarsi", filmul lui Nae Caranfil "6,9 pe scara Richter" si "Fixeur" de Adrian Sitaru. Pe 3 februarie, Anca Miruna Lazarescu are premiera cu filmul ei de debut, "La drum cu tata", cu Ovidiu Schumacher.

O alta premiera anuntata, pe 3 martie, este "Ana, mon amour", de Calin Netzer (comeback-ul regizorului dupa "Pozitia c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro