Adrian Severin afla marti daca Judecatoria Sectorului 5 accepta cererea de liberare conditionata

Adrian Severin afla marti daca Judecatoria Sectorului 5 accepta cererea de liberare conditionata

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut, pe 17 ianuarie, Judecatoriei Sectorului 5 sa fie liberat conditionat, dupa ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare primita pentru luare de mita si trafic de influenta. In februarie 2014, Thaler a recunoscut ca a acceptat sa prezinte amendamente in schimbul unor sume de bani si a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro.

acum 85 luni (21 Mar 2017)

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut, pe 17 ianuarie, Judecatoriei Sectorului 5 sa fie liberat conditionat, dupa ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare primita pentru luare de mita si trafic de influenta.

Cererea trebuia sa fie judecata pe 7 martie de instanta, insa pentru ca Adrian Severin nu a fost citat corect la penitenciarul in care este incarcerat, judecatorul a amanat cauza pe 21 martie.

Condamnarea Adrian Severin a fost condamnat definitiv, pe 16 noiembrie 2016, la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta. Curtea Suprema a stabilit definitiv ca Adrian Severin a incalcat legea atunci cand a promis jurnalistilor de la "The Sunday Times", ca poate promova amendamente in Parlamentul European in schimbul a 100.000 de euro. Practic, Completul de 5 judecatori a marit cu 9 luni sentinta lui Severin, dupa ce Curtea Suprema l-a condamnat, in februarie 2016, la o pedeapsa de trei ani si trei luni. Victoria va fi a noastra", este mesajul transmis de Adrian Severin, dupa decizia de condamnare a sa. "Campionul" spagarilor din Parlament Politicianul a fost condamnat dupa o investigatie facuta de jurnalistii britanici de la "The Sunday Times". Reporterii au pretins ca sunt de la o firma de lobby si au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

La momentul investigatiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "sa-si vanda serviciile" . Strasser a fost condamnat, in martie 2014, la 3 ani si jumatate de inchisoare. In februarie 2014, Thaler a recunoscut ca a acceptat sa prezinte amendamente in schimbul unor sume de bani si a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro. "Pot sa va ofer asta" Judecatorii care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro