Adrian Semcu, directorul general al Hidro Prahova, este audiat la DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Adrian Semcu, directorul general al Hidro Prahova, este audiat la DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

UPDATE ORA 18.10 Adrian Semcu a fost retinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Ploiesti, pentru acuzatii de trafic de influenta, infractiune pe care ar fi comis-o in calitatea de vicepresedinte al CJ Prahova pe care o avea in 2010-2011. Potrivit procurorilor, cauza a fost disjunsa din dosarul in care este anchetat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si Mircea si Vlad Cosma si Sebastian Ghita, care vizeaza contractele de modernizare si reabilitare a canalizarii din Prahova, cu o valoare de peste 162 de milioane de euro. "Pe de alta parte, si o alta persoana din conducerea SC Hidro Prahova SA a fost cointeresata de inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC Romair Consulting SRL, pentru sprijin pe parcursul derularii procedurii de achizitie si pentru a acorda sustinere pe durata derularii contractului, inclusiv pentru a acorda, in avans, o transa din fondurile aferente activitatii de consultanta.

acum 108 luni (10 Jun 2015)

UPDATE ORA 18.10

Adrian Semcu a fost retinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Ploiesti, pentru acuzatii de trafic de influenta, infractiune pe care ar fi comis-o in calitatea de vicepresedinte al CJ Prahova pe care o avea in 2010-2011.

Tot miercuri a fost retinut si omul de afaceri Gheorghe Boeru, director al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Potrivit procurorilor, cauza a fost disjunsa din dosarul in care este anchetat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si Mircea si Vlad Cosma si Sebastian Ghita, care vizeaza contractele de modernizare si reabilitare a canalizarii din Prahova, cu o valoare de peste 162 de milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, "au existat discutii si intelegeri intre mai multe persoane influente si cu importanta sustinere politica, privind realizarea intereselor vizand obtinerea, in mod ilicit, a unor sume de bani din platile efectuate de catre beneficiarul proiectului, SC HidroPrahova SA.. Banii urmau sa fie primiti, sub forma de comisioane, de la societatile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma sa le sprijine in atribuirea contractelor prin exercitarea influentei pe care o aveau la conducerea si angajatii SC HidroPrahova SA, respectiv la reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor cu atributii legate de derularea proiectului".

In ceea ce-l priveste pe Adrian Semcu, in perioada august 2010 - aprilie 2011, pe atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HidroPrahova SA Ploiesti si in intelegere cu Gheorghe Boeru, directorul Romair Consulting, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

Con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro