Adrian Porumboiu a fost dat in judecata de oligarhul basarabean Vladimir Plahotniuc. "Poate ca s-a gandit ca judecatorul are si vreo mitraliera"

Adrian Porumboiu a fost dat in judecata de oligarhul basarabean Vladimir Plahotniuc.

Oamenii din spatele TransOil Omul de afaceri a precizat ca i-a trimis luna trecuta lui Plahotniuc, prin curierat, o notificare cu caracter personal si confidential, referitoare la tranzactia din 2015, prin care grupul de firme ale lui Porumboiu, Racova Com Agro Pan, au fost preluate de concernul basarabean TransOil. Detaliile tranzactiei Adrian Porumboiu era considerat pe atunci al doilea fermier al tarii, dupa Ioan Nicolae, firmele sale exploatand peste 44.000 de hectare de teren, din care 5.000 de hectare proprietatea sa, iar restul de 40.000 de hectare luate in arenda.

acum 77 luni (23 Nov 2017)

Vladimir Plahotniuc a inaintat Judecatoriei Vaslui o ordonanta presedintiala pe 17 noiembrie 2017, solicitand instantei sa o solutioneze fara citarea partilor, in speta a paratului Adrian Porumboiu. Cererea oligarhului basarabean, care doreste ca omul de afaceri vasluian sa nu-i mai pomeneasca numele niciodata, urmeaza a fi solutionata saptamana viitoare, pe 29 noiembrie.

Oamenii din spatele TransOil

Omul de afaceri a precizat ca i-a trimis luna trecuta lui Plahotniuc, prin curierat, o notificare cu caracter personal si confidential, referitoare la tranzactia din 2015, prin care grupul de firme ale lui Porumboiu, Racova Com Agro Pan, au fost preluate de concernul basarabean TransOil.

Porumboiu sustine ca nu s-a intalnit niciodata cu Plahotniuc si ca i-a rostit numele o singura data, intr-un interviu.

In anul 2015, in mediul de afaceri din Romania au aparut informatii potrivit carora milionarul vasluian Adrian Porumboiu intentioneaza sa isi vanda afacerile concernului TransOil, detinut de omul de afaceri georgian Vaja Jhashi, un apropiat al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Detaliile tranzactiei

Adrian Porumboiu era considerat pe atunci al doilea fermier al tarii, dupa Ioan Nicolae, firmele sale exploatand peste 44.000 de hectare de teren, din care 5.000 de hectare proprietatea sa, iar restul de 40.000 de hectare luate in arenda. Holdingul Racova cuprinde fabrica de ulei Ulerom Vaslui, SC R-Agro Falciu SA, SC Comcereal SA Vaslui si SC Agrocomplex Barlad SA. Omul de afaceri vasluian a evitat sa ofere detalii clare referitoare la tranzactia prin care si-a vandut firmele din grupul Racova Com Agro Pan.

Surse neoficiale au sustinut la vremea respectiva ca valoarea tranzactiei prin care firmele lui Adrian Porumboiu au fost preluate de TransOil a fost de 110 milioane de dolari. O parte din bani ar fi trebuit sa acopere preluarea Racova si partea lui Porumboiu, la care s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro