Adrian Nastase, in scandalul "indienilor" din Diaspora: Am folosit o metafora

Adrian Nastase, in scandalul

Ma uit la felul in care se fac acum registrele pentru votul din strainatate si acolo apar foarte putini indieni, deci din armata aceea care a schimbat drumul Romaniei in 2014, iata ca indienii au disparut" FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a reactionat spunand ca romanii din diaspora nu sunt "indieni" ci sunt "doar romanasi care isi iubesc tara si care au plecat din cauza politicienilor ca dumneavoastra".

acum 86 luni (25 Jul 2016)

Fostul premier Adrian Nastase, acuzat ca i-a facut "indieni" pe romanii din Diaspora care au intors rezultatul la alegerile prezidentiale din 2014, se apara spunand ca a folosit o "metafora".

Scandalul a aparut dupa ce Nastase a declarat sambata, intr-o emisiune la Antena 3: "Exista uneori acasta tentatie de a numara indienii, dar atunci cand chiar ai nevoie de ei, s-ar putea sa nu-i gasesti. Ma uit la felul in care se fac acum registrele pentru votul din strainatate si acolo apar foarte putini indieni, deci din armata aceea care a schimbat drumul Romaniei in 2014, iata ca indienii au disparut"

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a reactionat spunand ca romanii din diaspora nu sunt "indieni" ci sunt "doar romanasi care isi iubesc tara si care au plecat din cauza politicienilor ca dumneavoastra". "Daca ar fi avut un loc de munca bun iar cei aflati la conducere ar fi furat mai putin, multi dintre ei nu ar fi plecat", spun acestia intr-un comunicat de presa.

"Niste indivizi care nu au vazut emisiunea mea de la Antena 3, au facut diverse afirmatii stupide, anuntand ca eu as fi jignit "milioane de romani din diaspora", numindu-i "indieni", ceea ce evident ca ei nu sunt. In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Eu am analizat spectrul politic romanesc si, in legatura cu USB - in conditiile unei eventuale coalizari a mai multor organizatii civice - am folosit o metafora (sa explic ce inseamna asta?), intrebandu-ma daca nu cumva vor fi mai multi "generali" (sefi ai organizatiilor afiliate) decat "indieni" (membri, "soldati"). In acest context, m-am referit si la votantii din diaspora, pornind de la faptul ca numarul celor inscrisi pe listele de vot prin corespondenta, pana acum, este de doar 3000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate", a scris Adrian Nastase pe Facebook. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro