Adrian Dobre, purtator de cuvant al PSD: Parteneriatul nostru este cu ALDE, nu cu o persoana

Adrian Dobre, purtator de cuvant al PSD: Parteneriatul nostru este cu ALDE, nu cu o persoana

In presa a circulat un zvon ca Daniel Constantin ar pleca cu un grup de conservatori si, alaturi de colegul dvs Ponta, ar forma un nou pol politic? Eu cred ca presedintele Dragnea are un partid mare si greu de condus, nu are timp de planuri de presiune asupra oamenilor politici din interior partidului. Este o lege grea, deoarece timp de 27 de ani au crescut frustrarile in sectorul public, cu o crestere infima a salariilor. Daca discutam de o Europa cu mai multe viteze, viteza este data si de acest deficit, pe care Romania il va mentine la 3%. Initiativa cetateneasca privind modificare Constitutiei a fost scoasa azi de pe ordinea de zi de la Camera Deputatilor.

acum 84 luni (28 Mar 2017)

Adevarul: Ce se intampla in interiorul coalitiei guvernamentale PSD-ALDE? E afectata majoritatea din Parlament de acest conflict: Tariceanu-Daniel Constantin?

Adrian Dobre: Nu, nu este afectata. Majoritatea este una solida, nu este motiv de ingrijorare. Poate sustine actul de guvernare atat de complex. A fost o disputa de solutionat. Ea a fost rezolvata politic, iar din punctul meu de vedere si corect. Partenerul nostru este ALDE, nu o persoana.

A spus de ideea compromisului de mai multe ori.

In presa a circulat un zvon ca Daniel Constantin ar pleca cu un grup de conservatori si, alaturi de colegul dvs Ponta, ar forma un nou pol politic? Domnul Constantin este o persoana libera, inca este membru ALDE, chiar daca nu mai are sprijin politic.

Nici PSD nu sta prea bine in ceea ce priveste disciplina interna. In partid sunt oameni diferiti cu puncte de vedere diferite, dar dezbaterea a fost mereu in interiorul partidului. A fost momente de tensiune, precum cel cu OUG 13, de care domnul Chirica a profitat pentru a-si face o imagine. Dansul nu ar fi fost primar daca nu avea sprijinul partidului.

Eu cred ca presedintele Dragnea are un partid mare si greu de condus, nu are timp de planuri de presiune asupra oamenilor politici din interior partidului. Tot partidului este focusat pe indeplinirea planului de guvernare. Pe langa ca nu sunt in partid, asa cum ne-ar placea, avand nota asta mare de personal, isi pierd din credibilitate.

In ce stadiu se afla PSD si Guvernul Grindeanu in ceea ce priveste implementarea masurilor din programul de guvernare? Ne tinem de calendarul promis. Programul este unul greu, ce nu a mai avut Romania de multi ani.

Nu este greu de aplicat?

Este o lege grea, deoarece timp de 27 de ani au crescut frustrarile in sectorul public, cu o crestere infima a salariilor.

Credeti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro