Adrian-Alexandru Badea, presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania: Academia pe la care membrii fondatori Iliescu si Melescanu nu au trecut niciodata

Suma de 1,3 milioane reprezinta salariile personalului de sprijin, pentru care avem o schema de 56 de oameni. Membrii titulari primesc o indemnizatie bruta de 2.000 de lei, membrii corespondenti de 1.400 de lei, iar membri de onoare 1.000 de lei.

acum 65 luni (16 Oct 2017)

In pofida numelui, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania nu are bani pentru cercetare. Toate fondurile primite de la buget - in valoare de peste 7 milioane de lei - sunt alocate pentru plata salariilor si indemnizatiilor.

Infiintata in perioada interbelica, reglementata in perioada comunista si reinfiintata, in urma cu zece ani, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) are, printre membrii sai, o serie de oameni politici: Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Ecaterina Andronescu, Nicolae Robu, Valeriu Tabara, Anghel Stanciu, dar si inalte fete bisericesti arhiepiscopii Nifon sau Teodosie.

Actualul presedinte de onoare, dar si vicepresedintele institutiei - Vasile Candea, respectiv Ion Basgan - au fost parlamentari.

Cei doi au fost initiatorii Legii 31 din 2007 prin care Academia Oamenilor de Stiinta a devenit, din ONG, institutie de interes public.

Presedintele institutiei, Adrian-Alexandru Badea, ne-a precizat, intr-un interviu, ca activitatea AOSR este paralizata, iar centrul de cercetari avansate a fost desfiintat.

Adrian-Alexandru Badea: Bugetul este de 7,1 milioane de lei. Suma de 1,3 milioane reprezinta salariile personalului de sprijin, pentru care avem o schema de 56 de oameni. Suma de 5,2 milioane de lei reprezinta indemnizatiile membrilor AOSR. Membrii titulari primesc o indemnizatie bruta de 2.000 de lei, membrii corespondenti de 1.400 de lei, iar membri de onoare 1.000 de lei. Este vorba de 500.000 de lei pe luna. Asta pentru ca noi suntem finantati, suta la suta, de la bugetul de stat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro