Adolescente si studente atrase in secta si exploatate sexual. Cum le-a abuzat "maestrul spiritual" timp de opt ani

Adolescente si studente atrase in secta si exploatate sexual. Cum le-a abuzat

Procurorii DIICOT Targu Mures au dispus, in ultimele 48 de ore, retinerea unor membri ai unei secte, intre care a liderului spiritual, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata si trafic de minori in forma continuata. Procurorii spun ca una dintre persoanele cercetate, Birtalan Villo, a fost initial victima, ea fiind racolata cand avea 11 - 12 ani, iar Apostolache "a profitat raportat la discernamantul sau diminuat, de putina experienta de viata a acesteia precum si de labilitatea ei emotional afectiva, reusind sa-i inoculeze acesteia ideea ca prin intretinerea de relatii sexuale cu el, in calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea sa progreseze spiritual".

acum 35 luni (30 Sep 2016)

Procurorii DIICOT Targu Mures au dispus, in ultimele 48 de ore, retinerea unor membri ai unei secte, intre care a liderului spiritual, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata si trafic de minori in forma continuata.

Potrivit unui comunicat de presa remis, vineri, de DIICOT, liderul spiritual al gruparii se numeste Eusebiu Sebastian Apostolache, iar ceilalti membri cercetati sunt Sinoai Ildiko, Papai Marta, Birtalan Villo si Gothard Veronika. Totodata, membrii grupului profitau de autoritatea spirituala incontestabila exercitata de catre inculpatul Apostolache Sebastian in calitatea sa de asupra tinerelor recrutate", arata DIICOT.

Procurorii spun ca "aservirea victimelor fata de inculpatul Apostolache Sebastian si inducerea starii de deplina obedienta a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit al suspectei K. A si al inculpatelor Sinoai Ildiko si Papai Marta, prin activitatea de recrutare a victimelor, indoctrinarea acestora, izolarea de familie, societate, locuri de munca, cazarea acestora in comunitati inchise, in asa numitele , in conditii precare de subzistenta, fiindu-le interzis aproape orice contact cu alte persoane din afara cercului".

In acest context, suspectii ar fi exploatat atat sexual fetele, cat si din punct de vedere material, ele "avand obligatia de a aduce toate castigurile sau banii obtinuti de la parintii acestora in locuinta unde erau tinute inchise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mancarea".

Procurorii spun ca una dintre persoanele cercetate, Birtalan Villo, a fost initial victima, ea fiind racolata cand avea 11 - 12 ani, iar Apostolache "a profitat raportat la discernamantul sau diminuat, de putina experienta de viata a acesteia precum si de labilitatea ei emotional afectiva, reusind sa-i inoculeze acesteia ideea ca prin intretinerea de relatii sexuale cu el, in calitatea sa de maestru spir... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro