Adolescenta maestra in arta ceramica, initiata in stilul kung fu: "Tu nu lovesti, ci te folosesti de forta adversarului"

Adolescenta maestra in arta ceramica, initiata in stilul kung fu:

Este pasionata de cand se stie de desen, dar si de modelatul in lut. Eleva are o pasiune aparte pentru arta ceramica, adica pentru arta si tehnica de fabricare a obiectelor prin modelarea si arderea argilelor, dar si pentru obtinerea de obiecte din argila facute prin omogenizarea amestecului plastic, modelarea, decorarea, smaltuirea, uscarea si arderea lui. Lucrarea cu care Catalina a castigat olimpiada din 2016 FOTO Catalina Gavrilita Adolescenta a ocupat locul I si la concursul "Camil Ressu" organizat de Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, tot in 2016. Pasionata de kung fu Catalina este inca in perioada de explorare, cand cauta sa vada ce i se potriveste si ce poate face bine si cu pasiune.

acum 46 luni (17 Sep 2016)

Catalina Gavrilita (18 ani) este premianta olimpiadei nationale de ceramica din acest an. Ce inseamna, de fapt, o olimpiada de ceramica si ce calitati trebuie sa aiba un artist ceramic ne-a povestit chiar ea.

Este pasionata de cand se stie de desen, dar si de modelatul in lut. Datorita acestei pasiuni, s-a transferat de la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati in clasa a X-a. "De cand eram mica mi-a placut sa desenez si sa mazgalesc.

Eleva are o pasiune aparte pentru arta ceramica, adica pentru arta si tehnica de fabricare a obiectelor prin modelarea si arderea argilelor, dar si pentru obtinerea de obiecte din argila facute prin omogenizarea amestecului plastic, modelarea, decorarea, smaltuirea, uscarea si arderea lui.

Catalina si-a dorit atat de mult sa deseneze, incat a luat lectii in privat, inainte sa se transfere la Liceul de Arte, doar ca sa-si poata duce pasiunea mai departe. "Eu am vrut sa dau de prima data la Arte, dar parintii mei nu au dorit acest lucru. Si-au schimbat opinia, iar acum chiar ma incurajeaza sa merg pe acest drum", povesteste eleva momentul in care a facut pasul catre Liceul de Arte.

Ospitalitatea din Maramures, lucrare in lut

Catalina a obtinut locul I in 2016 la olimpiada de ceramica, cu o lucrare ce trebuia sa reflecte ospitalitatea din Maramures.

"Noi am avut de ales intre a face un obiect care sa aiba utilitate practica sau nu. Experienta nu a fost deloc una usoara, pentru ca, dupa 15 ore de mers cu trenul pana La Baia Mare, unde s-a sustinut olimpiada, Catalina a intrat direct in concurs.

Lucrarea cu care Catalina a castigat olimpiada din 2016 FOTO Catalina Gavrilita

Adolescenta a ocupat locul I si la concursul "Camil Ressu" organizat de Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, tot in 2016. Dascalii a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro