Adolescenta din Iasi care a dat scrima pe informatica: "Multi au fost uimiti ca eu am scris codul in intregime"

Adolescenta din Iasi care a dat scrima pe informatica:

"Opening Opportunities aduce impreuna in echipe mixte (40% din elevi participanti la program sunt fete pasionate de tehnologie si IT) nu doar elevi de la licee diferite, dar si din orase diferite, care lucreaza timp de 6 luni la proiecte tehnice coordonandu-se pe Skype impreuna cu mentorul lor, voluntar Microsoft. Citeste si: FOTO Un tanar orb a ajuns antreprenor de top si a urcat pe doua din cele mai inalte varfuri ale lumii: "Succesul este relativ" Aeroportul din Romania care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienti intr-o singura luna.

acum 46 luni (18 Apr 2017)

Dupa sase ani in care a practicat scrima de performanta, Daria Starica a facut trecerea spre un alt sport al mintii- informatica. A inceput sa indrageasca acest domeniu incercand sa recupereze orele pierdute de la scoala din cauza competitiilor sportive. Am lipsit mult de la ore pentru ca am facut sport de performanta si am inceput sa fac pregatire ca sa pot recupera materia.

Este eleva in clasa a XI-a la Liceul "Mihai Eminescu" din Iasi, la o clasa de matematica-informatica, bilingv engleza-franceza.

Cea mai recenta recunoastere a muncii ei a venit in cadrul Opening Opportunities, cel mai mare program educational de mentorat in computer science, derulat de Asociatia Techsoup in parteneriat cu Microsoft Romania. "Eu m-am ocupat de partea de codare, colegii mei s-au ocupat de grafica, testare, pregatirea prezentarii. Inainte de proiect stiam sa folosesc doar C++, am invatat singura sa codez in AGS pentru acest proiect", a spus tanara.

Daria crede ca sportul pe care ea l-a practicat timp de sase ani se aseamana foarte mult cu informatica: "In ambele totul trebuie sa fie perfect. Cred ca scrima si informatica se aseamana prin volumul de munca si precizia pe care trebuie sa o ai". Cele mai importante rezultate au fost cele de la International Competition "Bourgas Cup", in 2015, unde a obtinut locul intai pe echipe si medalia de argint individual la acelasi concurs. Tot medalia de argint a obtiut la GLL Camden International din Londra la proba pe echipe. "Dupa ce a inceput sa-mi placa informatica si sa fiu implicata in proiecte, am decis sa nu mai merg la antrenamente", spune tanara care a ajuns sa faca scrima dupa ce tatal ei a inscris-o la un club din Iasi.

Daria isi doreste acum sa studieze in continuare in Iasi: "As vrea sa fac Facultatea de Informatica de aici, pentru ca este una buna, iar apoi voi vedea pe ce domeniu ma axez, inca nu am decis.

Echipa de la Opening Opportuni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro