Adolescent condamnat la inchisoare pe viata pentru planuirea unui atac terorist la un concert al lui Justin Bieber

Adolescent condamnat la inchisoare pe viata pentru planuirea unui atac terorist la un concert al lui Justin Bieber

Tanarul a fost arestat de politie pe 30 iunie, ziua in care a avut loc concertul lui Bieber la stadionul Principality din Cardiff, scrie scrie nme.com, citat de News.ro. Justin Bieber FOTO Getty Images "Am vrut sa vad cat de usor este pentru oamenii care sunt interesati de terorism sa obtina informatii de pe internet, pentru ca politia si guvernul incearca sa combata terorismul si radicalizarea.

acum 32 luni (2 Mar 2018)

Tanarul a fost arestat de politie pe 30 iunie, ziua in care a avut loc concertul lui Bieber la stadionul Principality din Cardiff, scrie scrie nme.com, citat de News.ro. Adolescentului i s-a spus ca va petrece cel putin 11 ani in inchisoare inainte de a putea fi luata in considerare eliberarea sa conditionata. In urma unei perchezitii la locuinta lui, politia a mai gasit un ciocan cu gheare, un cutit de bucatarie si "o scrisoare de martiriu" in rucsacul sau pentru scoala. Adolescentul a negat acuzatia potrivit careia se pregatea sa comita acte de terorism si alte acuzatii legate de terorism care i-au fost aduse, spunand in instanta ca nu crede in islam, ci este curios in legatura cu ISIS.

Justin Bieber FOTO Getty Images "Am vrut sa vad cat de usor este pentru oamenii care sunt interesati de terorism sa obtina informatii de pe internet, pentru ca politia si guvernul incearca sa combata terorismul si radicalizarea. Am vrut sa vad daca este posibil, nu pentru mine, ci pentru orice persoana care ar avea astfel de intentii", a spus el. Tanarul a negat si acuzatii legate de incurajarea terorismului online si de detinere a unor reviste de propaganda pentru ISIS. "Comportamentul acestui adolescent care a avut loc de-a lungul a mai multe luni nu lasa urma de indoiala ca intentiona sa ucida cat mai multe persoane intr-un atac asemanator cu incidentul de la Westminster Bridge. Crown Prosecution Service a prezentat multe dovezi care arata ca el era pregatit sa moara pentru convingerile sale extremiste", a spus Sue Hemming, reprezentant al Crown Prosecution Service, principala agentie pentru desfasurarea urmaririi penale in Anglia si Tara Galilor. "Infractiunile pentru care este condamnat se sanctioneaza cu privare de libertate pe o durata semnificativa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro