Admirabila poveste a studentului eminent care s-a intors din SUA ca sa predea primul ajutor in Romania

Admirabila poveste a studentului eminent care s-a intors din SUA ca sa predea primul ajutor in Romania

Student in anul III la University of California din Los Angeles (UCLA), Mihai-Alexandru Popescu, un tanar de 21 de ani, obisnuieste sa-si petreaca vacantele de vara la Piatra Neamt, in orasul natal. De aceasta data, sejurul a fost altfel decat precedentele, intrucat Mihai a avut acum o misiune de indeplinit: sa invete cat mai multi tineri sa acorde primul ajutor in situatii limita si sa-i constientizeze cat e de important sa te implici cu un astfel de gest pentru viata semenilor aflati in pericol. "Astfel de cursuri cred ca trebuie facute de jos, de la cele mai mici nivele, si ar fi nevoie sa fie la nivel national, mai ales ca nu e vorba de cine stie ce resurse: cu un manechin si un cadru instruit se poate face. Spre deosebire de America, unde studentii de la Medicina ajung foarte tarziu sa faca practica, sa stea aproape de pacienti, eu am avut ocazia sa ajut, sa lucrez cu adevarat alaturi de medici si de asistente.

acum 101 luni (27 Aug 2016)

Student in anul III la University of California din Los Angeles (UCLA), Mihai-Alexandru Popescu, un tanar de 21 de ani, obisnuieste sa-si petreaca vacantele de vara la Piatra Neamt, in orasul natal.

De aceasta data, sejurul a fost altfel decat precedentele, intrucat Mihai a avut acum o misiune de indeplinit: sa invete cat mai multi tineri sa acorde primul ajutor in situatii limita si sa-i constientizeze cat e de important sa te implici cu un astfel de gest pentru viata semenilor aflati in pericol.

"Un aspect important al cursurilor de prim-ajutor pe care le-am predat este sa reusesc sa distrug acea bariera pe care oamenii o au, sa-i ajut sa depaseasca socul si frica si sa actioneze imediat. Inspirat din tragedia de la Colectiv

Proiectul lui Mihai Popescu a ajuns sa fie pus in practica dupa ce a fost declarat castigator intre alte 120 de idei ale studentilor universitatii din Los Angeles. Cu atat mai important este ca UCLA finanteaza, printr-o bursa asigurata de Centrul de studii Berkeley, un singur proiect care sa fie aplicat in oricare tara din lume, cu exceptia Statelor Unite ale Americii.

"Anul trecut stiu ca proiectul castigator a fost aplicat in Africa unde studentul care l-a aplicat a facut o ferma de melci uriasi pe care ii vindeau la piata, iar cu banii castigati au infiintat o ferma de ciuperci", spune Mihai Popescu.

"Tocmai se intamplase tragedia de la Colectiv si am ramas impresionat de ceea ce s-a intamplat acolo si de situatia grava de dupa incendiul din club. Am vazut imagini si stiri la televiziuni din America, la CNN, s-a vorbit despre problemele de la interventia fortelor de urgenta si din spitale. De asemenea, am fost mirat ca foarte multi oameni stateau pe margine si se uitau si nu puteau, sau poate nu stiau, sa acorde un prim-ajutor celor care ieseau din club. M-am intrebat atunci cum ar fi daca era vorba de o interventie intr-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro