Adjunctul liderului al-Qaeda a fost ucis intr-un atac aerian dirijat de Statele Unite

Adjunctul liderului al-Qaeda a fost ucis intr-un atac aerian dirijat de Statele Unite

Moartea lui al-Masri este o lovitura importanta data gruparii teroriste, insa analistii atrag atentia ca aceasta va genera raspunsuri violente din partea al-Qaeda: "Avand in vedere calitatea sa de membru al consiliului central Shura din al-Qaeda si faptul ca a fost unul dintre cei mai apropiati consilieri ai lui Ayman al-Zawahiri timp de mai multe decenii, Abu al-Khair era foarte respectat in cadrul jihadistilor, ceea ce inseamna ca moartea lui va genera cu siguranta o forma de raspuns din partea al-Qaeda, fie in Siria sau in restul lumii" este de parere analistul Charles Lister de la Institutul pentru Orientul Mijlociu din Washington.

acum 89 luni (28 Feb 2017)

Oficialii americani sustin ca al-Masri a fost ucis intr-un atac dirijat de serviciile americane de informatii. Moartea lui al-Masri a fost confirmata de Jabhat Fatah al-Sham - fostul Front al-Nusra, inceput ca o ramura al-Qaeda in Siria - o grupare extremista cu care al-Masri colabora in Siria, precum si de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului. Mai multe imagini de la fata locului au fost publicate de gruparea voluntara Caschetele Albe pe Facebook, organizatia sustinand ca doua persoane au fost ucise in urma atacului. Al-Masri, pe numele sau adevarat Abdullah Muhammad Rajab Abd al-Rahman, era de nationalitate egipteana si a luptat cu al-Zawahiri in gruparea Jihadul Islamic Egiptean, inainte de a fugi din tara dupa preluarea puterii de catre Hosni Mubarak.

Moartea lui al-Masri este o lovitura importanta data gruparii teroriste, insa analistii atrag atentia ca aceasta va genera raspunsuri violente din partea al-Qaeda: "Avand in vedere calitatea sa de membru al consiliului central Shura din al-Qaeda si faptul ca a fost unul dintre cei mai apropiati consilieri ai lui Ayman al-Zawahiri timp de mai multe decenii, Abu al-Khair era foarte respectat in cadrul jihadistilor, ceea ce inseamna ca moartea lui va genera cu siguranta o forma de raspuns din partea al-Qaeda, fie in Siria sau in restul lumii" este de parere analistul Charles Lister de la Institutul pentru Orientul Mijlociu din Washington. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro