Adio, Vama! Plaja vamaiotilor rebeli s-a transformat intr-o statiune de fite, cu preturi mari

Adio, Vama! Plaja vamaiotilor rebeli s-a transformat intr-o statiune de fite, cu preturi mari

Noul val de turisti care vin sa se bucure de mare si soare la Vama Veche se misca doar pe ritmuri de rap, pop sau house. In prezent, turistii care vor sa doarma la cort stau inghesuiti pe o portiune ingusta a plajei, in timp ce in rest se intinde o plaja privata pentru care, ca sa intri si sa stai pe sezlong, trebuie sa achiti o taxa de 20 de lei.

acum 107 luni (10 Aug 2015)

- turistii rockeri si punkeri care veneau in anii trecuti in Vama) isi instalau corturile au fost invadate de hoteluri si terase luxoase, care practica aceleasi preturi cu Mamaia, considerata "perla litoralului romanesc". Oamenii pentru care Vama Veche insemna libertate isi amintesc nostalgici de trecut.

Transformarea statiunii Vama Veche intr-una comerciala a inceput in urma cu mai bine de trei ani. Afaceristii au cumparat fiecare centimetru de pamant pe care vamaiotii isi instalau corturile sau rulotele si si-au ridicat hoteluri, pensiuni, terase. O noapte de cazare in aceste ansambluri construite in inima statiunii variaza intre 100 si 375 de lei pe noapte pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. Ceva mai ieftine sunt bungalow-urile din camping, unde pretul unei camere duble este de 57 de lei. Dat la minim, rockul se mai aude doar de la cateva terase care incearca sa pastreze din autenticitate Vamii, ascunse aproape de capatul statiunii. Noul val de turisti care vin sa se bucure de mare si soare la Vama Veche se misca doar pe ritmuri de rap, pop sau house.

De asemenea, transformarea statiunii a facut ca zona de camping sa se micsoreze considerabil. In prezent, turistii care vor sa doarma la cort stau inghesuiti pe o portiune ingusta a plajei, in timp ce in rest se intinde o plaja privata pentru care, ca sa intri si sa stai pe sezlong, trebuie sa achiti o taxa de 20 de lei.

"Ne era bine asa cum eram"

Turistii cu state vechi in Vama vorbesc nostalgici despre vremurile in care toata lumea se bucura de libertate pe plaja. Imbracat in piele si purtand bratari cu tinte, Marian Olteanu (46 de ani) este unul dintre putinii vamaioti autentici care au mai ramas in statiune. La fel ca-n vremurile bune, a venit pe litoral inainte de inceperea sezonului si va pleca abia la toamna. Traieste din mila celorlalti turisti si se bucura de libertate asa cum a invatat de la ceilalti colegi de Vama, care au devenit, in timp, oameni obsin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro