Adina Pintilie, despre criticile primite pentru "Touch Me Not": "Recenziile negative sunt niste explozii de suparare, emotionale, foarte subiective, care nu au niciun argument rational"

Adina Pintilie, despre criticile primite pentru

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul live Pe 24 februarie, "Nu ma atinge-ma / Touch Me Not", lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a castigat, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Berlin. Intrebata daca amploarea pe care a luat-o corectitudinea politica in ultima vreme, in Europa, a fost unul din factorii care sa influenteze juriul sa acorde marele premiu proiectului sau, Adina Pintilie a raspuns ca presedintele juriului care a oferit premiul, Tom Tykwer, i-a explicat ca l-a primit "nu pentru ce este cinema-ul, ci pentru ce ar putea fi, pentru ca filmul, dincolo de problematica pe care o exploreaza, este si un pariu extrem de riscant din punctul de vedere al limbajului cinematografic", dupa cum a povestit regizoarea.

acum 62 luni (21 Mar 2018)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul live

Pe 24 februarie, "Nu ma atinge-ma / Touch Me Not", lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a castigat, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Berlin.

Dupa ce"Touch Me Not" al Adinei Pintilie, filmul despre intimitate, despre cum sunt relatiile, despre ce inseamna frumusetea si despre cum arata un corp armonios, a fost premiat la Festivalul de Film de la Berlin, au aparut si controversele, anumite persoane considerand ca filmul sau nu este in niciun caz cinema.

" e mai mult decat un film, este un proiect de cercetare pe tema intimitatii pe care l-am inceput in 2011 impreuna cu un grup de oameni foarte frumosi, si la propriu, si la figurat, niste oameni care au avut un curaj extraordinar sa imparta cu noi, cu camera, experienta lor specifica apropo de intimitate", a explicat regizoarea.

De ce nu o afecteaza criticile

Pintilie a mai spus ca filmul isi propune sa deschida un dialog, adaugand ca reactiile din Romania, dupa ce filmul sau a fost premiat cu Ursul de Aur, sunt bazate pe zvonuri. Cred ca fiecare are dreptul sa reactionze la orice fel de stiri sau experiente.

Aceasta a povestit ca "Touch Me Not" este "calatoria emotionala a catorva oameni care incearca sa scape de barierele lor interioare, sa taie cordonul ombilical cu trecutul. Legat de nuditatea prezenta in film, a explicat ca fiecare are un corp, o anumita experienta cu trupul sau, o viata sexuala, un anumit tip de imaginatie si de istorie in aceasta zona. Cele negative sunt niste explozii de suparare, emotionale, foarte personale, foarte subiective, care nu au niciun argument rational", a mai spus Pintilie.

Despre articolul din The Guardian in care Peter Bradshaw a criticat aspru filmul romancei, regizoarea a spus ca ii pare rau, mai ales ca il respecta fo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro