"Adevarul te mediteaza pentru BAC": lectia la Istorie, la Adevarul Live. Profesorul Corneliu Riegler: "Confuzia cea mai mare este la cerinta"

Ultima pregatire va fi tot pe 1 iunie, incepand cu ora 13:00 si va avea ca invitate pe profesoara Laura Cretu de la Liceul "Ion Barbu", Florica Dumitrescu, profesoara de psihologie si sociologie la Liceul "Ion Barbu" si la Colegiul National "Spiru Haret" si profesoara de economie de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", Catalina Rusin.

acum 32 luni (31 May 2017)

Acesta i-a sfatuit pe absolventii de clasa a XII-a sa acorde atentie capitolelor ce vizeaza bataliile din Evul Mediu, cat si tratatele si celelalte actiuni diplomatice incheiate de voievozii din acea perioada. De asemenea, trebuie avute in vedere proiectele de construire si de consolidare a statului roman modern, dar si istoria comunismului din Romania.

"Cea mai frecventa greseala care se face la examenul de bacalaureat este confundarea intre anumite tipuri de cerinta. Una este sa precizezi un eveniment istoric precum Primul Razboi Mondial pe care il poti face intr-un rand si altceva presupune prezentarea Primului Razboi Mondial, lucru pe care nu poti sa il faci in doar doua randuri", a mai explicat profesorul de istorie. Campania "Adevarul te mediteaza pentru BAC" vine in sprijinul tuturor elevilor de clasa a XII-a care se pregatesc sa dea examenul de Bacalaureat in vara. Invitatii sunt profesori de specialitate din Bucuresti, care rezolva in direct modele de subiecte de examen, dar care ofera si sfaturi in ceea ce priveste modul de invatare si cel in care pot fi rezolvate exercitiile. In aceeasi zi, la ora 12:00, George Trifan, profesor al Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu", va sustine lectia de informatica. Ultima pregatire va fi tot pe 1 iunie, incepand cu ora 13:00 si va avea ca invitate pe profesoara Laura Cretu de la Liceul "Ion Barbu", Florica Dumitrescu, profesoara de psihologie si sociologie la Liceul "Ion Barbu" si la Colegiul National "Spiru Haret" si profesoara de economie de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", Catalina Rusin.

Tot miercuri, profesoara Gabriela Alexandru de la Colegiul National "Grigore Moisil" a oferit sfaturi privind proba la Fizica in cadrul examenului de bacalaureat.

Marti a avut loc pregatirea pentru Biologie asigurata de profesoara Ionela Cociorva, de la Colegiul I.L. In aceeasi zi s-a desfasurat si pregatirea la Matematica, unde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro