Adevarul Live. Virgiliu Bancila, Chimcomplex: In iunie vom finaliza cumpararea activelor Oltchim

Adevarul Live. Virgiliu Bancila, Chimcomplex: In iunie vom finaliza cumpararea activelor Oltchim

Chimcomplex va plati in total 175 milioane de euro, pentru active, capital de lucru si investitii Adunarea generala a creditorilor Oltchim a decis, in sedinta din 18 decembrie, sa aprobe contractul de vanzare de active catre Chimcomplex Borzesti. "Pe langa pretul de 127 milioane de euro, pe langa TVA-ul de 19 milioane de euro, mai sunt necesare si alte fonduri inca din prima zi, de exemplu capital de lucru.

acum 77 luni (2 Feb 2018)

"Apreciez ca in iunie se va finaliza aceasta tranzactie foarte importanta si pentru noi si pentru industrie, chiar si pentru Romania", a declarat Bancila.

Potrivit lui, acest contract de vanzare-cumparare active, care a fost aprobat abia pe 18 decembrie de adunarea creditorilor, are patru conditii suspensive care trebuie indeplinite si dupa indeplinirea lor urmeaza finalizarea tranzactiei. In functie de el, se va obtine si avizul CSAT-ului, iar celelalte sunt rezolvabile in timp mai scurt", a spus presedintele CA al Chimcomplex.

Chimcomplex Borzesti a fost singura companie care a primit aprobare pentru cumpararea de active ale combinatului chimic Oltchim.

Chimcomplex va plati in total 175 milioane de euro, pentru active, capital de lucru si investitii

Adunarea generala a creditorilor Oltchim a decis, in sedinta din 18 decembrie, sa aprobe contractul de vanzare de active catre Chimcomplex Borzesti. Compania, detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, va achizitiona pachetele 1-5 si partial 7. Chimcomplex Borzesti va trebui sa plateasca 127 milioane de euro, la care se adauga TVA.

Insa Virgiliu Bancila sustine ca intreaga tranzactie costa Chimcomplex peste 175 milioane de euro.

"Pe langa pretul de 127 milioane de euro, pe langa TVA-ul de 19 milioane de euro, mai sunt necesare si alte fonduri inca din prima zi, de exemplu capital de lucru. Capitalul de lucru al Oltchim este in jur de 27 milioane de euro, pentru materii prime, materiale, utilitati, salarii si asa mai departe. Mai sunt necesare fonduri si pentru anumite investitii, de care sa zicem ca nu sunt necesare din prima zi, dar sunt necesare din a doua zi. Intreaga tranzactie este evaluata la peste 175 de milioane de euro", a declarat el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro