Adevarul Live. Siegfried Muresan: PMP va vota in favoarea urmaririi penale a Elenei Udrea

Adevarul Live. Siegfried Muresan: PMP va vota in favoarea urmaririi penale a Elenei Udrea

Ieri, presedintele ne-a spus: "Nu va voi spune ce sa faceti". Vrea sa ne puna la dispozitie experienta sa. Pe scena politica sunt doi actori majori, PNL si PSD, si noi trebuie sa ne gasim un loc. PMP se poate afirma , dar pentru asta trebuie sa fim un actor politic important. Dar trebuie sa fim fermi fata de ei.

acum 103 luni (9 Feb 2015)

A fost o surpriza venirea lui Traian Basescu la congres?

Nu am stiut ca va veni Traian Basescu la congresul PMP.

Ce inseamna relatia de parteneriat cu Traian Basescu?

Ieri, presedintele ne-a spus: "Nu va voi spune ce sa faceti". Vrea sa ne puna la dispozitie experienta sa. Sa ne uitam in trecut cand presedintele a sustinut PDL. Dar PDL a castigat de pe urma relatiei cu Traian Basescu. Liniile directoare date ieri la congres nu sunt doar pentru PMP, ci pentru tot spatiul public.

Joi, presedintele Iohannis va merge la Consiliul European?

Da, este primul, dar se va termina in cateva minute pentru ca incepe sedinta si nu mai esti nou. Cand incep discutiile trebuie sa fii la un nivel. Sper sa inteleaga temele in adancime. Trebuie sa fii ferm si bine pregatit.

Sa revenim la PMP. Vom incerca sa fim o oglinda a societatii.

Cum va vota PMP in cazul Elenei Udrea?

In ceea ce priveste cererea de urmarire penala, PMP va vota in favoarea ei. Parlamentul nu trebuie sa blocheze justitia. In ceea ce priveste arestarea preventiva, intrebarea este daca este nevoie de aceasta masura.

Cum afecteaza PMP scandalul in care este implicata Elena Udrea?

Este un test pentru partid cum gestioneaza acest caz. Alegerile au fost castigate de Klaus Iohannis in care oamenii au incredere. Pe scena politica sunt doi actori majori, PNL si PSD, si noi trebuie sa ne gasim un loc. PMP se poate afirma , dar pentru asta trebuie sa fim un actor politic important.

La anul aveti doua randuri de alegeri. Deci trebuie sa facem unele lucruri altfel. Pana la alegerile locale trebuie sa avem candidati in mediul urban, unde scorul partidului a fost bun anul trecut. Avem un secretar general care trebuie sa intareasca filialele locale pana la anul. In momentul de fata suntem un partid de 5 %.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro