Adevarul Live: Secretele unui zambet fara cusur. Cat de indicate sunt implanturile dentare?
Mai intai facem un tratament ortodontic prin acele sarme care se pun si care au un rol functional incercam sa aducem dintii in pozitiile in care trebuie si apoi sa redam zambetul si estetica. Pacientii care au de facut anumite interventii chirugicale cardiace sunt trimisi inainte la stomatolog pentru a le fi asanata cavitatea bucala: detartraj, extractie de resturi dentare radiculare li care pot da pentru ca poate da boli de focar si exista riscul ca infectia sa disemineze. Putem sa o facem constant pentru ca vrem sa avem un zambet minunat tot timpul sau putem sa o facem inainte de un eveniment.
Femeile sunt mai predispuse la probleme legate de sanatatea orala din cauza modificarilor hormonale pe care le sufera de-a lungul vietii. De aceea, si grija pentru dantura trebuie sa fie usor diferita in cazul femeilor decat in cazul barbatilor, sunt de parere specialistii. Despre modul in care hormonii afecteaza sanatatea dintilor, dar si despre momentele cele mai vulnerabile in acest sens din viata unei femei vorbim la Adevarul Live de la ora 15.00 cu medicul stomatolog Cosmin Ulman, de la Clinica Trident din Bucuresti.
Dezbatem, de asemenea, in ce masura implanturile dentare sunt un moft sau o necesitate si cat de indicate sunt procedurile de infrumusetare a danturii (albire profesionala sau acasa, aplicarea unor bijuterii, indreptarea dintilor la varsta adulta, fatete dentare etc.). Ar trebui sa incercam sa ne pastram dintii. Stiu colegi care termina facultatea si se duc sa faca aceasta specializare de implantologie. Trebuie sa ai o experienta in spate si apoi sa faci aceasta specializare, sa poti pune implanturi. Mai intai facem un tratament ortodontic prin acele sarme care se pun si care au un rol functional incercam sa aducem dintii in pozitiile in care trebuie si apoi sa redam zambetul si estetica. Sa imbracam dintii, nu sa-i extragem si sa punem implant.
Ce lucrari gresite aduc pacientul in situatia de a nu mai avea dinti?
Sa spunem ca pacientul a avut o carie foarte mare. Acest tratament de canal trebuie facute de medici specialisti. E bine sa fii specializat pe asa ceva pentru ca nu poti face toate lucrurile bine. Poti sa tratezi noua dinti bine, iar pe al zecelea sa-l gresesti. Pacientul ajunge pe scaunul unui medic cu acest dinte, cu o infectie la radacina sau fisurat si in acest caz medicul trebuie sa faca o lucrare protetica sau un implant.
Daca apare o carie care este profunda nu putem sa facem anestezii, radiografii, nu putem sa dam antibiotice. Evide... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro