Adevarul Live: Petre Florin Manole (PSD), despre angajatii care sunt tratati de patroni ca niste sclavi

Adevarul Live: Petre Florin Manole (PSD), despre angajatii care sunt tratati de patroni ca niste sclavi

Principalele declaratii: Despre cazul de la fabrica de textile din Paulesti, judetul Prahova Au fost autoritatile intr-un control acolo. Un partid de stanga trebuie sa inteleaga ca e importanta egalitatea in drepturi, insa nu putem sa nu tinem cont ca lumea are joburi diferite, cu activitati diferite. Despre sesiunea extrordinara Eu imi tratez statul de parlamentar si obligatiile independent de cine e seful Camerei, seful PSD sau colegul de banca.

acum 48 luni (10 Aug 2017)

Principalele declaratii:

Despre cazul de la fabrica de textile din Paulesti, judetul Prahova

Au fost autoritatile intr-un control acolo. Nu stim inca nimic de rezultat. Eu cred ca, asa cum arata Codul Muncii acum, autoritatile au destul de putine instrumente si acelea destul de slabe. Ce s-a intamplat acolo este o incalcare a dreptului la demnitate., atunci cand vorbim de limbajul folosit si de agresiunea acelui patron. Dreptul la demnitate e enuntat in Codul Muncii, dar el nu e aparat, intarit, cu sanctiuni, in momentul in care e incalcat. Avem nevoie de o imputernicire a principiului dreptului la demnitate a angajatilor. Acolo este si o lipsa de echilibru intre drepturi si obligatii ale angajatorului si depturi si obligatii ale angajatilor.

Evident, patronul are in propietate firma si mijloacele de productie, dar nu are in propietate oamenii.

Exista problema aceasta a diferentei de personalitate intre un om si altul. Nu vreau sa initiez o modificare a Codului dupa cum vreau eu, dupa credinta mea. Cred ca astazi, CNCD are dreptul legal sa aplice niste sanctiuni, dar nu sunt eficiente.

CNCD poate sa sanctioneze incalcari de drepturi si fapte de discriminare din firme. A facut asta si va face si de acum inainte. Exista, de exemplu, femei insarcinate pe care conducerea unor firme le hartuieste, cum la fel sunt sindicalisti hartuiti.

Despre plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului

Nu mi se pare o discriminare in acest lucru. Indemnizatia pentru mame este un drept acordat de stat, dar nu e un drept fundamental. Cea mai mare indemnizatie pentru mame e in Germania si e la nivelul celei din Romania. Sa nu credeti ca acolo sunt indemnizatii de 13.000 de euro. In realitatea, azi, sunt extrem de putine doamne care ar putea avea o indemnizatie mai putin de atat (n.r.- 8.500 lei). Asta nu inseamna ca e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro