Adevarul Live, ora 14.00: Peripetiile unui bucatar-sef roman la Ambasada Frantei la Bucuresti
INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul Live In zilele de 27 si 28 septembrie va avea loc la Bucuresti prima editie a "Fete de la gastronomie" (Sarbatoarea gastronomiei franceze), eveniment care va include, printre altele, degustari, expozitii, ateliere de oenologie si meniuri personalizate in cadrul restaurantelor partenere.
INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul Live
In zilele de 27 si 28 septembrie va avea loc la Bucuresti prima editie a "Fete de la gastronomie" (Sarbatoarea gastronomiei franceze), eveniment care va include, printre altele, degustari, expozitii, ateliere de oenologie si meniuri personalizate in cadrul restaurantelor partenere.
Despre surprizele rezervate de aceasta sarbatoare celor pasionati de arta culinara franceza, dar si romanilor care vor sa descopere in aceste zile "savoarea" celei mai sofisticate bucatarii din lume, ne va vorbi bucatarul-sef al Ambasadei Frantei in Romania, Andrei Tamas.
Bineinteles, chef-ul roman va povesti si despre provocarile meseriei sale, tinand cont de faptul ca preparatele pregatite cu ocazii importante trebuie sa confirme reputatia de care bucataria franceza se bucura la nivel mondial, dar si despre specialitatile culinare cu care isi tenteaza oaspetii de peste hotare. Am inceput sa lucrez acolo acum doi ani de zile si am avut emotii la inceput.
Intrebat despre ce se intampla la ambasata franceza la un eveniment de amploare, chef Tamas a raspuns:
"Pregatirile pentru evenimentul de anul aceasta, de ziua Frantei, de pe 14 iulie, au inceput pe 14 iulie 2013. Am pus la punct meniul, am rezolvat problemele de logistica, am cautat furnizorii si asa mai departe. Echipa de la ambasada Frantei este compusa din doi oameni, insa la evenimentele mai mari apelez la un grup de prieteni", a spus acesta.
Cheful spune ca faptul ca la ambasada meniul se schimba constant il tine ancorat, il provoaca si ii mentine viu interesul. "Incerc sa merg pe traditional, dar au fost si momente in care am incercat sa combin preparate romanesti cu preparate ceva mai sofisticate", spune Andrei Tamas.
Chef Andrei povesteste ca nu are preferinte culinare in functie de zona si este de parere ca bucatariei romanesti ii lipsesc m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro