Adevarul Live, ora 14:00. Ce se intampla in dormitoarele romanilor dupa ce se stinge lumina

Adevarul Live, ora 14:00. Ce se intampla in dormitoarele romanilor dupa ce se stinge lumina

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE In urma unei cercetari exploratorii despre sexualitate desfasurata recent de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie a reiesit ca 76% din romani considera ca pot sa fie intimi cu partenerii de viata si fara sa faca sex, lucru care arata ca viata afectiva si viata sexuala a unui cuplu sunt doua notiuni diferite. Un aspect sustinut de Perel se refera la faptul ca intr-o relatie de cuplu partenerii vin si cu mostenirea emotionala a vietii de familie traite in copilarie cu mama si tata, mostenire care isi pune amprenta asupra vietii sexuale si a intimitatii. Apoi eu trebuie sa imi scot in evidenta masculinitatea, sa ii povestesc despre reusitele de la locul de munca, sa stimulez si putina gelozie, sa ii spun ca o colega m-a admirat, a admirat cum sunt imbracat", exemplifica Gaspar Gyorgy.

acum 93 luni (26 May 2016)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

In urma unei cercetari exploratorii despre sexualitate desfasurata recent de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie a reiesit ca 76% din romani considera ca pot sa fie intimi cu partenerii de viata si fara sa faca sex, lucru care arata ca viata afectiva si viata sexuala a unui cuplu sunt doua notiuni diferite.

Expertul in sanatate relationala Otilia Mantelers si psihologul clinician Gaspr Gyorgy au explicat La Adevarul Live, printre altele, cat de important este ca cele doua notiuni sa se completeze si ce se intampla atunci cand partea sexuala sau cea afectiva este neglijata.

Cercetarea reprezinta si un preambul la conferinta pe care o va sustine pe 4 iunie, la Bucuresti, psihologul si psihoterapeutul de renume international Esther Perel, unul dintre cei mai apreciati expertii relationali ai zilelor noastre, care le va vorbi romanilor despre inteligenta erotica. Evenimentul este format din doua ateliere, primul despre "Inteligenta erotica: de la aventura la captivitate", iar cel de-al doilea este axat pe modul in care relatia de cuplu se schimba dupa venirea pe lume a copiilor, "Parintii chiar fac sex: este usor sa uitam ca, inainte sa fim parinti, am fost iubiti". Este autoarea bestseller-ului "Inteligenta Erotica: Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie", tradusa in 25 de limbi, fiind publicata si in limba romana la editura Curtea Veche.

Un aspect sustinut de Perel se refera la faptul ca intr-o relatie de cuplu partenerii vin si cu mostenirea emotionala a vietii de familie traite in copilarie cu mama si tata, mostenire care isi pune amprenta asupra vietii sexuale si a intimitatii. Folosind o metafora, Perel spune ca in dormitor sunt, de fapt, 6 persoane, nu 2: partenerii de cuplu, fiecare insotit de mama si tatal sau. Cei doi piloni care sustin o relatie de cuplu

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro