Adevarul Live, ora 13:00: Nane, despre noul album si maturizarea profesionala

Anterior, acesta a fost remarcat pe YouTube si fiind remarcat de sute de mii de fani din Romania. Fac 25 de ani in curand si nu cred ca as putea sa cant ca la 16 ani. Am stat din Caminul 1-2 de Medicina, din Timisoara, am platit o spaga de 700 de euro administratorului din camin. A fost o perioada in care am realizat pentru prima oara in viata ca sunt singur si ca trebuie sa fac eu ce trebuie sa fac pentru mine. "Foarte multi prieteni au incercat sa scape de saracie facand lucruri riscante si au sfarsit in inchisori" Chiar spuneai ca "Muzica si facultatea m-au tinut in frau". Faptul ca am plecat de acolo si ca tot timpul m-am tinut de muzica m-au facut sa ma gandesc de doua ori inainte sa incerc ceva. Lectia oferita de tata: "Am simtit o rusine pana in maduva oaselor" Ai avut si ceva probleme cu legea, de la o varsta frageda. Mi-a explicat ca daca o sa fac astfel de chestii nu o sa se vorbeasca despre mine frumos. Unii cred ca rapul trebuie sa fie intr-un fel, dar eu cred ca trebuie sa fie si un rap facut de Nane. "Pentru prima oara in viata simt ca nu fac ceva gresit si prind si mai mare incredere in mine" Orsova e aproape de Serbia. Ma loveam de multe probleme, in timp ce prieteni de-ai mei erau pe afara si imi ziceau ca fac o gramada de bani.

acum 67 luni (11 Feb 2016)

Nane s-a nascut in orasul Orsova, acolo unde nu a avut o viata tocmai usoara. Acesta a trait intr-o familie modesta si a ales sa invete "tainele" strazii, avand si unele probleme cu legea. Desi a fost criticat ca nu avea propriile beat-urile, Nane si-a continuat drumul si a atins succesul odata cu alaturarea in grupul Okapi Sound. Anterior, acesta a fost remarcat pe YouTube si fiind remarcat de sute de mii de fani din Romania. Dupa single-urile "Mai Aproape" si "Volum", Nane a contribuit la mixtape-ul "OkapiTati" cu doua piese "Ploua" (feat Zhao) si "Instincte Primare". In 2016, Nane si-a lansat albumul "Plecat de Acasa".

Despre maturizarea profesionala si cea umana, despre planuri de viitor, dorinte si aspiratii, Nane a vorbit la Adevarul Live.

Nane: Este chiar primul album, dupa o serie de mixtape-uri, sunt materiale pe care efectiv m-am descarcat. Se numeste "Plecat de Acasa", am muncit doi ani si jumatate, de cand am venit la Okapi Sound. Eticheta de a fi raper in Romania

Eu am identificat cateva piese care ar putea intra pe radio. O sa incerci sa faci asta? Nu ni se dau sanse pentru ca suntem raperi. Din cauza asta exista o recticenta a oamenilor din radio si TV. Trebuie sa fie vorba de diversitate. Eu nu pot sa fiu de accord cu asta. E ceva individual, e vorba de exprimare libera, pentru asta fac muzica, simt nevoia sa ma exprim.

Grasu XXL spunea ca vorbesti mult despre cartier.

Oldskull a spus asa pentru ca ma stie de multi ani. Fac 25 de ani in curand si nu cred ca as putea sa cant ca la 16 ani. Cand am pornit treaba la album nu stiam ca asa va iesi. Dupa ce am avut toate piesele mi-a venit si ideea de titlu.

FOTO Eduard Enea Maturizarea lui Nane

Mai are rost sa vorbim in 2016 despre cartier?

Bineinteles, intotdeauna va avea rost, intotdeauna va exista viata de cartier. Cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro