Adevarul Live, ora 13:00: Marcel Pavel vorbeste despre Eurovision 2015

Adevarul Live, ora 13:00: Marcel Pavel vorbeste despre Eurovision 2015

Din ce in ce mai rau, vezi doamna cu barba, trupa cu masti, Lordi, lucruri socante, dar un artist care canta serios, care are voce, care a avut o experienta destul de mare, care a studiat si aprofundat acest fenomen muzical nu ar trebui sa aiba probleme, ar trebui ca acel juriu de specialitate sa spuna mai mult decat publicul, pentru ca aici intervine cumetria, un troc murdar, pe care eu nu l-am inteles si nu-mi place. Artistii care se cred in stare ca pot face fata acestui tip de concurs poate ca au o mica frustrare ca nu sunt si ei acolo, dar 80%, care fac playback, care sunt fabricati pe moment si dispar la fel de meteoric, nu cred ca dau doi bani. Cu aceasta ocazie, vreau sa spun ca ii tinem pumnii lui Gabi Cotabita, suntem toti alaturi de el cu ganduri pozitive: Cu cateva zile inainte a fost cu piese pe la radiouri, dar a fost refuzat si a venit foarte suparat la Andrei Tudor si i-a zis: "Domne, uite ce inseamna, oameni care n-au facut niciun studiu de muzica au ajuns sa decida soarta noastra, si a culturii romanesti, si a vietii noastre artistice, oameni care nu au niciun fel de treaba cu muzica".

acum 75 luni (11 May 2015)

Anul trecut, despre finala Eurovision in care au participat Paul Seling si Ovi, Marcel Pavel spunea: "Acest concurs trebuie sa fie un exemplu pentru noi toti, pentru toata planeta, de prietenie, de schimb cultural. Dar aici, lasand la o parte partea artistica, priviti si partea politica, ati vazut reactiile fata de Rusia. Deci, totul este politic si era firesc sa fie asa pe undeva, dar, pe undeva, nu, ca erau niste participanti care veneau sa cante acolo, sa-si prezinte creatia.

Acum, Marcel Pavel a povestit detalii din spatele unui show de talie mondiala si a explicat care este reteta succesului la Eurovision. In prima semifinala, care se va desfasura pe 19 mai, vor participa 16 tari, intre care Romania si Moldova, iar in cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 tari, urmand ca marea finala a concursului Eurovision 2015 sa aiba loc pe 23 mai.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu. Cele mai importante declaratii ale lui Marcel Pavel despre Eurovision

"Adevarul": Ai participat la Eurovision in 2002, in Estonia, alaturi de Monica Anghel, cu piesa "Tell Me Why".

Marcel Pavel: Am participat alaturi de Monica Anghel, Ionel Tudor, Mirela Fugaru, o echipa care, zic eu, a avut succes, cu regretul ca aici in Romaniei nu i s-a dat nicio sansa de calificare. Noi am fost primii concurenti din istoria participarii Romaniei la Eurovision de pana atunci care s-au calificat direct in finala, situati in primele zece locuri. Parerea celorlalti si mai ales a presei, o parte din presa, a fost ca nu avem nicio sansa, ca Monica Anghel s-a ingrasat, eu ca nu sunt imbra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro