Adevarul Live, ora 13:00: Flou Rege, rapperul care-si educa ascultatorii intr-un mod inteligent

Hip-hop-ul din Falticeni se vedea destul de curat, pentru ca oamenii traiesc mai simplu si ai timp sa te gandesti la o multime de lucruri, poti sa stai sa reflectezi, sa vezi altfel si saracia din Bucuresti. Muzica e o chestie colectiva, trebuie sa stai cu oamenii, dar la un moment dat trebuie sa te si retragi si sa iti dai seama de ce trebuie si in ce fel trebuie sa faci. Poate suna in mai multe feluri, conteaza sa fie un instrumental bun si o muzica calda, nu vreau sa dau trairea de droguri, de oameni drogati, de oameni care merg in club, se distreaza, eu vreau sa las ceva mai adanc, trebuie sa ma apropii cat mai mult de tiparul ala. De multe ori faci o strofa foarte buna sau o piesa in cateva minute pentru ca ai un flux de informatii si nu mai ai timp sa le scrii pe cat de repede iti vin in minte, sau, de multe ori, stau si ma gandesc, si lucrez trei luni la un proiect. Mai ales mesajul meu e neinteles, multi au impresia ca las niste nume de fizicieni, poeti, filosofi doar ca sa ma laud intr-un fel, dar eu nu vreau asta, ci vreau sa influentez putin oamenii spre a citi, vreau sa le deschid mintea, spre a face si alte lucruri in afara de cele de zi cu zi. Filosofia m-a pus pe ganduri, ca nu trebuie sa ma laud prin muzica, sa am grija ce fac cu puterea pe care o am, sa am grija sa nu ma prinda vreo faina, sa vad care sunt lucrurile importante.

acum 61 luni (26 Aug 2015)

Flou Rege a inceput sa ia contact cu miscarea hip-hop in orasul natal din Falticeni, dar a facut marele pas catre Bucuresti unde a fost cu adevarat remarcat. Acesta lasa in versurile sale nume de ganditori, filosofi sau poeti cu scopul de a-si determina audienta sa caute informatii suplimentare despre ei.

Flou Rege vorbeste la Adevarul Live de inceputul sau in hip-hop, despre cat de greu se traieste din aceasta "meserie" si ce ar vrea sa schimbe la muzica.

"Adevarul": Cine e Flou Rege si ce vrea el sa demonstreze?

Flou Rege: Flou Rege e de fapt un baiat din orasul Falticeni, judetul Suceava, si pentru care muzica, nu stiu daca am vrut neaparat sa demonstrez ceva sau sa ajung undeva, a fost o cale pe care am urmat-o fara sa pun prea multe intrebari. Am pus intrebari doar despre muzica si ce ar trebui sa fac pentru a suna mai bine. "Simplitatea m-a facut sa scot niste mesaje cat se poate de adevarate"

Cum se vedea lumea hip-hop-ului de la Falticeni?

Hip-hop-ul din Falticeni se vedea destul de curat, pentru ca oamenii traiesc mai simplu si ai timp sa te gandesti la o multime de lucruri, poti sa stai sa reflectezi, sa vezi altfel si saracia din Bucuresti. Totul trece destul de repede, acolo la ora 22:00 cam se sting luminile si ramane linistea, asculti greierii si incepi sa contemplezi, te gandesti la lucruri, la muzica, la filosofie, la oameni, la ce fac altii.

Simplitatea asta m-a facut sa scot niste mesaje, din punctul meu de vedere, cat se poate de adevarate, pe care le simti. Sa scrii versuri e destul de usor, dar sa scrii niste versuri care sa contina ceva cu adevarat, e mai greu. Cand vii cu ceva nou, trebuie sa schimbi ceva, trebuie sa producem niste lucruri destul de puternice. Am facut tot felul de lucruri pe care, nu neaparat ca le regret, dar odata cu varsta incepi sa le vezi ca fara sens. Muzica e o chestie colecti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro