Adevarul LIVE, ora 13:00. Coreea de Nord: risc iminent de conflict nuclear sau escalada verbala?

Adevarul LIVE, ora 13:00. Coreea de Nord: risc iminent de conflict nuclear sau escalada verbala?

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul Live "Lumea intreaga va trebui sa-si aminteasca foarte clar ca SUA au fost primele care sa declare razboi tarii noastre...Fiindca SUA ne-au declarat razboi, avem tot dreptul sa luam masurile necesare pentru a riposta, inclusiv de a dobori bombardierele strategice americane, chiar daca nu se afla in spatiul aerian al tarii noastre...In lumina declaratiei de razboi a lui Trump, toate optiunile sunt deschise pe masa de lucru a comkandantului suprem al Republicii populare democrate coreene...Trump a afirmat ca liderii nostri nu vor mai fi la putere pentru mult timp.

acum 33 luni (26 Sep 2017)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul Live

"Lumea intreaga va trebui sa-si aminteasca foarte clar ca SUA au fost primele care sa declare razboi tarii noastre...Fiindca SUA ne-au declarat razboi, avem tot dreptul sa luam masurile necesare pentru a riposta, inclusiv de a dobori bombardierele strategice americane, chiar daca nu se afla in spatiul aerian al tarii noastre...In lumina declaratiei de razboi a lui Trump, toate optiunile sunt deschise pe masa de lucru a comkandantului suprem al Republicii populare democrate coreene...Trump a afirmat ca liderii nostri nu vor mai fi la putere pentru mult timp.

Este un raspuns la afirmatiile lui Donald Trump care vorbeste despre liderul de la Phenian ca despre un om nebun caruia nu-i e teama sa-si infometeze si sa-si omoare propriul popor si care va fi pus la o incercare fara precedent in istorie.

Dincolo de aceste episoade, foarte rar vazute si complet neobisnuite in practica relatiilor internationale, avem oare de-aface cu un risc real si imediat de declansare a unui conflict? Este capabil Kim Jong-un sa dea ordinul atacarii unui avion de lupta american aflat in afara spatiului aerian al Coreii de Nord sau va decide bombardarea uneia dintre bazele terestre americane din Coreea de Sud sau sa hotarasca lansarea uneia sau a mai multor rachete balistice cu incarcatura nucleara catre locatii militare aflate chiar pe teritoriu american? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro