Adevarul Live, ora 13.00. Copresedintele PNL Alina Gorghiu: cu cine se va alia PNL pentru a rasturna Guvernul Ponta

Adevarul Live, ora 13.00. Copresedintele PNL Alina Gorghiu: cu cine se va alia PNL pentru a rasturna Guvernul Ponta

Aveti un PNL care se afla intr-un moment foarte bun, care inseamna recunoasterea faptului ca dupa 25 de ani am reusit sa dam presedintele Romaniei, se intampla cea mai mare fuziune si vorbim de momentul in care PNL are obligatia sa dea Guvernul Romaniei. Eu nu cred intr-o schimbare de fond a lui, ci ca un exercitiu de televizor care nu schimba cu nimic lipsa de legitimitate. Aceasta va fi o tema reiterata de presedinte de fiecare data cand va avea discutii cu noi: un nou sistem electoral, mai putini parlamentari si gasirea acelei parghii pentru a nu mai exista niciun roman care sa fie impiedicat sa-si exercite dreptul de vot. Despre motiunea de cenzura: Parghia pe care un partid de Opozitie o are este motiunea de cenzura. Partea de transmitere de informatii din dosare care sunt in etapa secreta, nu sunt de acord cu ea.

acum 110 luni (9 Jan 2015)

Este prima aparitie in presa si nu am apucat sa le urez de bine telespectatorilor. Avem un PSD care a pierdut alegerile in 16 noiembrie, care este, din punctul nostru de vedere si al electoratului, lipsit de legitimitate, credibilitate, care face un lucru straveziu. Aveti un PNL care se afla intr-un moment foarte bun, care inseamna recunoasterea faptului ca dupa 25 de ani am reusit sa dam presedintele Romaniei, se intampla cea mai mare fuziune si vorbim de momentul in care PNL are obligatia sa dea Guvernul Romaniei. Mi-este teama de peticile pe care le face PSD. Nu mai vreau sa vad asa ceva, iar PNL este determinat sa ajunga la guvernare, sa vina cu oameni credibili, care nu au in spate controverse. Nu va trece o saptamana fara sa vedeti o vizita de lucru a mea, sa ajungem la acea fuziune pe care ne-o dorim.

Despre relatia presedinte-premier

Una din marile teme din campanie a fost exact aceasta idee, de dialog insitutional. Presedintele Iohannis nu a negat deficitul de comunicare pe care presedintele in functie l-a avut in momentul acela.

Momentul de resetare a discursului politic a insemnat data de 16 noiembrie. Presedintele a spus ca voi fi un mediator si un integrator si ca va face toate eforturile de a aduce consens. Este ca un castel de nisip care la primul val se darama. Ponta nu face altceva decat sa se tina cu dintii de scaunul de la Palatul Victoria. Eu nu cred intr-o schimbare de fond a lui, ci ca un exercitiu de televizor care nu schimba cu nimic lipsa de legitimitate. Nu ar trebui sa ne uitam la tema discutiei, ci sa ne concentram ca s-a vazut un om lipsit de legitimitate.

Sa-i dam un Guvern presedintelui Iohannis care sa fie un partener credibil, care sa fie capabil sa poarte un dialog normal pe absolut orice tema. Acel pact, de acordare de 2% din PIB pentru Aparare, este un lucru important pentru Romania, ne-am asumat. Sunt aceste de acte de terorism care ne face sa ne gandim la aceste lucruri imp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro