Adevarul Live, ora 13.00: Baniciu, Tandarica si Kappl renasc in Pasarea Rock

Adevarul Live, ora 13.00: Baniciu, Tandarica si Kappl renasc in Pasarea Rock

La mai bine de patru decenii de cand au debutat cu Pasarea Phoenix, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Josef Kappl continua povestea muzicala pe aripile muzicii rock. Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Josef Kappl vor canta in concerte atat piese noi, dar si cantece din repertoriul trupei Phoenix, desi, recent, Nicu Covaci a castigat un proces prin care a cerut ca fostii sai colegi sa nu mai aiba dreptul de a interpreta melodiile ce i-au facut celebri. Noi am regasit firescul la o varsta la care avem o liniste si o dorinta de a participa la construirea unei noi formatii. Iosef Kappl: Vom canta si la 80 de ani, noi am facut aceasta istorie a muzicii in Romania, asa cum o fac si cei de la Rolling Stones. Mircea Baniciu: Noi trei, cei de la inceput, apoi Cristi Gram, chitarist, Teo Bar, basist, si Vlady Cnejevici, cu care lucrez de 20 de ani.

acum 67 luni (3 Dec 2014)

La mai bine de patru decenii de cand au debutat cu Pasarea Phoenix, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Josef Kappl continua povestea muzicala pe aripile muzicii rock.

"Am facut acest proiect pentru ca mai sunt lucruri de spus. Fiecare dintre noi si-a dorit sa mai traiasca atmosfera pe care am trait-o la inceputurile Phoenix, in anii '70, sau mai tarziu, dupa Revolutie, atunci cand am zguduit stadioane si sali de sport. Lumea ramane aproape de ideea Phoenix, iar Phoenix e un tot, nu o persoana", declara recent Mircea Baniciu intr-un interviu pentru "Adevarul".

Grupul, numit dupa o piesa de pe unul dintre cele mai bune albume din rockul romanesc - "Cantafabule" -, a avut deja concerte in toata tara, dar a pornit intr-un nou turneu national care va fi cadoul pentru fani, de aceste Sarbatori.

Astfel, Pasarea Rock va canta la Constanta (6 si 7 decembrie, Club Phoenix), Bucuresti (11 decembrie, Cinema Patria), Alba Iulia (13 decembrie, Casa de Cultura a Sindicatelor), Cluj-Napoca (14 decembrie, Euphoria Music Hall), Oradea (21 decembrie, Window Pub) si Timisoara (22 decembrie, Filarmonica Banatul).

Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Josef Kappl vor canta in concerte atat piese noi, dar si cantece din repertoriul trupei Phoenix, desi, recent, Nicu Covaci a castigat un proces prin care a cerut ca fostii sai colegi sa nu mai aiba dreptul de a interpreta melodiile ce i-au facut celebri.

Cele mai importante declaratii:

"Adevarul": Spuneti-ne detalii despre turneu.

Iosef Kappl: Facem acest turneu, desi e foarte greu sa faci acum spectacole cu biletele.

Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan-Tandarica si Iosef Kappl FOTO Marian Iliescu

"Vom canta si la 80 de ani"

Ovidiu Lipan Tandarica: Nucleul este foarte interesant, fiecare si-a dezvoltat activitatea si viata in di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro