Adevarul Live. Ioana Constantin, urmasa Monicai Macovei in fruntea M10: Fuziunea cu partidul lui Nicusor Dan nu este o varianta

Adevarul Live. Ioana Constantin, urmasa Monicai Macovei in fruntea M10: Fuziunea cu partidul lui Nicusor Dan nu este o varianta

Mi-as fi dort ca Serban sa candideze, dar este absurd ca 2000 de membri sa mearga sa negocieze. Nu poti sa vrei sa fii un partid curat si sa folosesti acele tehnici ca vechile partide, sa iei filialele altora sau sa promiti functii. Incercam o varianta prin care sa ne pastram identitatea, dar pragul sa fie ct mai mic. Apoi sa ajungem in cat mai multe judete din tara si sa propunem programe pentru tara.

acum 81 luni (4 Jul 2016)

Principalele declaratii:

Adevarul: Cum ai ajuns in M10?

Ioana Constantin: M-am inscris in Asociatia M10 dupa ce am vazut o reclama pe Facebook. Incepuse deja sa imparta voluntari pe domenii de interes. Am ramas pentru ca cred ca este nevoie de implicarea tinerilor. Mi-a scris o fosta studenta care mi-a zis: "nu-mi place politica, dar sper sa faci ceva pentru oameni".

De ce nu faci politica in PSD sau PNL?

Partidele mari nu se pot reforma din interior. Am fi putut sa facem politica in marile partide daca ne doream o functie. Nu vreau sa am colegi in probleme de coruptie, care nu fac nimic in viata profesionala. Ar fi culmea sa nu fie acolo. As vrea sa-i convingem pe cei care nu ies la vot, care nu cred in politica sau politicieni. N-as invinovati electoratul pentru ca de multe ori nu are ce sa aleaga.

Nu s-a retras pentru ca am avut un scor prost la alegeri.

Am candidat alaturi de o echipa. Ne-am convins unii pe altii ca este momentul sa incercam si asta. Noi ne-am afisat ca vrem sa candidam, iar Monica a aflat.

Despre plecarea lui Serban Marinescu din partid

Fostul nostru coleg, Serban Marinescu, spunea ca suntem un proiect pe termen lung. Noi avem o Comsie de Integritate care a spus ca are acordul lui Nicusor Dan. In statut spune ca presedintele coordoneaza negocierile si trebuie sa dea mandat pentru a exista astfel de propuneri. Mi-as fi dort ca Serban sa candideze, dar este absurd ca 2000 de membri sa mearga sa negocieze. Nu putem comenta Comisia de Integritate. A mai fost un coleg care a candidat, presedintele organziatiei Prahova, care este coordonatorul Regiunii de Sud.

Fara a intreba partidul, Serban Marinescu a mers sa discute cu un alt partid. Nu am fost contactati de USB. Nu poti sa vrei sa fii un partid curat si sa folosesti acele tehnici ca vechile part... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro